Dönercide yaşanan haksızlık

Tek takıldığım şey dönercide gerçekten 20 dakika sesini cikarmadan beklenen. Ekmeği açacak, tavuğu yerleştirip sana verecek. Hiç aklına gelmedi mi unutmuş olabilecekleri? İlla sana bilerek kötü muamele mi yapmak istediler sence? Beklersin 5 dakika hadi 10 dakika, abi benim sipariş vardı dersin hatırlatırsin. Döner yahu bu, hangi güç seni 20 dakika bekletebilir?

Tek takıldığım şey dönercide gerçekten 20 dakika sesini cikarmadan beklenen. Ekmeği açacak, tavuğu yerleştirip sana verecek. Hiç aklına gelmedi mi unutmuş olabilecekleri? İlla sana bilerek kötü muamele mi yapmak istediler sence? Beklersin 5 dakika hadi 10 dakika, abi benim sipariş vardı dersin hatırlatırsi. Döner yahu bu, hangi güç seni 20 dakika bekletebilir?

Olayı şu an sadece sipariş gecikmiş boş ver olarak yorumluyosun. Ama benim hissettiğim şey bu değil. Ben 20 dakika beklediğim için kendimi değersiz hissetmedim. Asıl problem o süre zarfında küçücük dükkanda bana hiç ilgi gösterilmemesi, siparişimin göz ardı edilmesi ve yok sayılmış hissetmemdi. Tabii ki unutabilirler hatada olabilir bunu anlarım.

Kimseyi prens falan sanmıyorum. Bir yerden hizmet almak en doğal hakkım ve alırken normal insan gibi saygı görmek istedim. İlgi için konu açanlar demende meseleyi anlamadığını gösteriyor çünkü burada amaç dikkat çekmek değil yaşadığım hissi paylaşmak.
Çekingenliğimle ilgili tavsiyelerini anlıyorum, ama benim çekingenliğim ve senin çekingenliğin aynı değil, bu yüzden bunu aşacak şeyler yap demek de sorunu bana yıkmak demek. Ben kendi sınırlarımı ve duygularımı ifade ettim, senin sürekli küçümsemen sadece tartışmayı boşa çıkarıyor.
Küçümsediğim yok konuşana göre konuşuyorum sadece. Bana o tavırla konuşursan tabii ki bende ona göre konuşurum normal normal konuşsaydın başta çözüm odaklı giderdim zaten. Senin siparişinin gelmemesinin iki sebebi var zaten: Ya çok işlekti o sırada yani müşteri fazlaydı ve senin siparişin gözlerinden kaçtı veya adamlar senin siparişi verdi sandılar. Yani seni kasıtlı olarak görmezlikten gelen yok hani böyle bir şey yaşaman için o dükkana bir şeyler yapmış olacaksın ki adamlar öyle bir tavır koysunlar ama yapmadığın belli zaten. Evet bir yerde hizmet almak en önemli hakkın ve 30dk 40dk veya 1 saat beklemekte hakkın değil zaten. Fakat senin aç aç oturman tamamen çekingenliğine bağlıysa O zaman sen herhalde siparişin gelmediği her seferinde aynı durumu yaşıyorsun veya yaşayacaksın demek oluyor. Dediğim gibi bunun önüne geçmelisin ve o sonda dediğim şaka anlamında değildi, garsona cidden bunun hakkında soru sorarak başla bu şeye. Kusura bakma ama orada aç aç bekleyeceğine o çekingenliğini 1 kerede olsa orada geçmeliydin bence.

Olayı şu an sadece sipariş gecikmiş boş ver olarak yorumluyosun. Ama benim hissettiğim şey bu değil. Ben 20 dakika beklediğim için kendimi değersiz hissetmedim. Asıl problem o süre zarfında küçücük dükkanda bana hiç ilgi gösterilmemesi, siparişimin göz ardı edilmesi ve yok sayılmış hissetmemdi. Tabii ki unutabilirler hatada olabilir bunu anlarım.
Adam belki unuttu, hadi diyelim unutmadı seni takmak istemedi, esnaf kardeşim burası. Gitmezsin bir daha olur biter. Benim anladığım overthink yapa yapa kendini bitirmissin. Muhtemelen düşündüğün şeyin 1/10'unu bilerek yapmadı adam. Takma bu kadar her şeyi. Kötü muamele gördüğünü düşünüyorsan gitme bir daha, devlet dairesi değil orası. Anlayabiliyorum kötü hissettiğini, ancak bu kadar düşünmek zarar verir insana.

Yok, anlayabilirim çünkü garsonluk yaptım 3 yıl. İnsanlık hali, unutabilir. Verdi sanmıştır, ya da başkasıyla karıştırmıştır. Sen de biraz empati yapmayı öğren önce. 20 dakika boş boş bekleyeceğine sor adama. Kendini fazla önemli de görme bu kadar, ghostlamışmış falan. Herkes kendi dünyasında yaşıyor sonuçta.

Bir nevi katılıyorum ama sorununu anlatan bir insan için bu kadar açık sözlü olmayın hocam her insan farklıdır.

Bir nevi katılıyorum ama sorununu anlatan bir insan için bu kadar açık sözlü olmayın hocam her insan farklıdır.
İlk mesajımda normal bir şekilde tavsiye verdim ama arkadaş burada herkesin sırtını sıvazlamasını bekliyor olacak ki ters çıkıştı, diğer tavsiye verenlere de aynı şekilde konuşmuş. Kendisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum, söylediklerim hafif bile kalır böyle birisi için.

Kimin haklı olduğunu sorgulayan değil, konu sahibinin o an hissettiklerini yazıya aktardığı ve bizimle paylaştığı bir konu olarak okudum. Verilen cevapların konudan kopuk olduğunu düşünüyorum. Arkadaşımız bana değersiz insan muamelesi yapıldı demiyor, değersiz hissettim diyor. Bu iki cümle çok farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı