Dönüştürücü kullanmanın zararları

Hocam ben masaüstü bilgisayar epeydir kullanmıyorum 2008'de bilgisayarcıdan almıştım o zamanlar net yaygın değildi. Neyse ben kaliteli bir dizüstü aldım sonrasında masaüstünü çok kullanmadım. Babam için PES yükledim işten geldiğinde oynuyordu. 9800 GT vardı markasını bilmediğim bir PSU vardı 2 kere ekran kartım yandı oyundayken dondu, açılmadı ve ekran kartı çalışmaz hale geldi. Bu sene öğrendim ki PSU iyi besleyemezse sistem büyük zarar görebiliyormuş. Siz siz olun PSU kalitesinden ödün vermeyin. Buradan öğrendim sebebi PSU'ymuş. Geçmiş olsun hocam.
Eyvallah sağ olasın.
PSU bu değil mi? O açıdan şaşırdım.

PSU o değil bendeki daha eski model yıllardır kullanıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam modül PSU kullanın benim tavsiyem , CPU ve ekran karti diğer bileşenler kaç w güç istediğini hesaplayıp ona göre power takin , örneğin işlemci 105 w , ekran Kartı onerilen 500w , toplam 605 w ama siz 750 w gibi takin sıkıntı yaşamazsınız , ben öyle yapıyorum tam modül takıyorum

Tam modül PSU kullanın benim tavsiyem, CPU ve ekran karti diğer bileşenler kaç W güç istediğini hesaplayıp ona göre Power takin, örneğin işlemci 105 W, ekran kartı onerilen 500W, toplam 605 W ama siz 750W gibi takin sıkıntı yaşamazsınız, ben öyle yapıyorum tam modül takıyorum.
600 Watt 80 Plus bronz PSU aldım.
Ekran kartı R9 270 işlemci Xeon X5460.
Darboğaz yaşıyorum bunun için bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı güce binince oyun sırasında çektiği watt arttığında molex teki ince kablolar gerilimi kaldıramamış ve ısınıp erimişler. Büyük ihtimalle kabloları ince telli ve adi. O yüzden erimişler gibime geldi. Psu da arıza olmayabilir. Ama gene de belli olmaz. Kısadevre sonucu arızalanmış olabilir. Psu tester da denettirin bilgisayarcıda. Arızalı olsa sistem açık kalmazdı. Teller eriyince birbirine temas ederler ve kısadevre olur. Bu durumda kısadevre koruması devreye girip elektriği kesmesi gerekirdi Psu nun. Daha kaliteli Psu lar keserdi diye düşünüyorum. Psu yu 80+ sertifikalı iyi birşey alın kesinlikle.

600 Watt 80 Plus bronz PSU aldım.
Ekran kartı R9 270 işlemci Xeon X5460.
Darboğaz yaşıyorum bunun için bir öneriniz var mı?

Hocam darbogaz ile ilgili youtubede ve formlarda video anlatımlar mevcut , kaliteli termal macun ve termal pad kullan ısınmayı engeller , kasa içi fan takılan yerlere yüksek rpm li fan tak takabildigin kadar , doğru hava akışı sağlansın, yada işlemci için sıvı soğutma kullanabilirsin örneğin 1 ile 3 fanli sıvı soğutma kasada yerin varsa tabi , bios güncellemesi yap varsa, driverleri orjinal sitesinden son sürüm kur, ben kasa toplarken AMD işlemci atı ekrs. Kartlı topluyom ve mid tower kasa kullanıyorum ,darboğaz yasanmamasi için, fiyata göre bütçeye göre topluyorum, Intel işlemci nvida ekran kartlı kasa toplarken biraz daha pahali oluyor , sen kasanda ram işlemci yükseltebilirsin SSD ekleme yapabilirsin , biostan veya normalden fan ayarlarını son maximum ayarlarda kullanabilirsin, işlemciyi overlock yapılıyorsa overlock yapabilirsin , sorun yaşamazsın, aldigin power tüm sistemi rahatlıkla besler , yeter yani rahatlıkla , bide MSI afterburner programı ile ayarlar optimizasyon yapabilirsin ,veya ati ekran kartı driver catalyst ayarlarından optimasyon ekran kartını yapabilirsin

Ekran kartı güce binince oyun sırasında çektiği watt arttığında molex teki ince kablolar gerilimi kaldıramamış ve ısınıp erimişler. Büyük ihtimalle kabloları ince telli ve adi. O yüzden erimişler gibime geldi. Psu da arıza olmayabilir. Ama gene de belli olmaz. Kısadevre sonucu arızalanmış olabilir. Psu tester da denettirin bilgisayarcıda. Arızalı olsa sistem açık kalmazdı. Teller eriyince birbirine temas ederler ve kısadevre olur. Bu durumda kısadevre koruması devreye girip elektriği kesmesi gerekirdi Psu nun. Daha kaliteli Psu lar keserdi diye düşünüyorum. Psu yu 80+ sertifikalı iyi birşey alın kesinlikle.
Yüksek akım çektiğinden teller eriyip kısa devre yaptı, PSU nun da koruması olmadığından enerjiyi kesmedi dediğiniz gibi. High power element bronz 2 alfım dün.

Ekran kartına zarar geldiğini sanmıyorum olay dönüştürücüdeki kabloların ince olmasından kaynaklı üzerinden çekilen akımı kaldıramayıp ısınmaya başlamış ilk başlarda gelen yanık kokusu ondan gelmiş devamında kullanıldığı için sonunda dayanamayıp yanmış eğer elinde lehim ekipmanı varsa fazla para harcamadan kabloyu onarabilirsin
O
Yüksek akım çektiğinden teller eriyip kısa devre yaptı, PSU nun da koruması olmadığından enerjiyi kesmedi dediğiniz gibi. High power element bronz 2 alfım dün.

PSU nun koruması vardır muhtemelen, içindeki sigorta tertibatı max5₺ değerinde o kadar masraftan kaçmazlar, evet kablolar yanmış ancak kabloların temas ettiği kısa devre yaşandığı anlamına gelmiyor şase(-) pozitif (+) hattından kablolar birbirine temas etmediyse sıkıntı yaşanmaz. PSU dan anlayan bir bilgisayarcıya yada elektronikçiye göstermek en doğrusu

Son düzenleme:
Ekran kartına zarar geldiğini sanmıyorum olay dönüştürücüdeki kabloların ince olmasından kaynaklı üzerinden çekilen akımı kaldıramayıp ısınmaya başlamış ilk başlarda gelen yanık kokusu ondan gelmiş devamında kullanıldığı için sonunda dayanamayıp yanmış eğer elinde lehim ekipmanı varsa fazla para harcamadan kabloyu onarabilirsin
O

PSU nun koruması vardır muhtemelen, içindeki sigorta tertibatı max5₺ değerinde o kadar masraftan kaçmazlar, evet kablolar yanmış ancak kabloların temas ettiği kısa devre yaşandığı anlamına gelmiyor şase(-) pozitif (+) hattından kablolar birbirine temas etmediyse sıkıntı yaşanmaz. PSU dan anlayan bir bilgisayarcıya yada elektronikçiye göstermek en doğrusu
PSU çalışıyor kontrol ettim ama tekrar aynı sıkıntıyı çekmemek için yenisini aldım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı