Dönüştürücünün aktif veya pasif olduğunu anlama

orcnaydn

Hectopat
Katılım
22 Mayıs 2018
Mesajlar
115
Elimde HDMI to VGA dönüştürücü var ama görüntüyü bulanık veriyor, yabancı forumlarda gezinirken bazı AMD GPU'ların HDMI portunda sıkıntı olduğunu, DisplayPort to VGA dönüştürücüsü alarak çözdüğünü yazmıştı. Ben de kutusunu yırtarak açtığım ve kutusunu çöpe attığım için iade edemiyorum. Altta bıraktığım linkteki dönüştürücünün aktif veya pasif olduğunu nerden anlayabilirim?

 
Yüksek ihtimalle daha kaliteli bir dönüştürücüye geçtiği için görüntü düzelmiştir. VGA kablonuzu ve dönüştürücünüzü değiştirirseniz düzelir. Şunları öneririm.



Altta bıraktığım linkteki dönüştürücünün aktif veya pasif olduğunu nerden anlayabilirim?

O dönüştürücü aktif bir dönüştürücü. Dijital bir sinyali analog sinyale çevirebilen dönüştürücüler aktif oluyor.
 
Yüksek ihtimalle daha kaliteli bir dönüştürücüye geçtiği için görüntü düzelmiştir. VGA kablonuzu ve dönüştürücünüzü değiştirirseniz düzelir.
Denedim, elimde kullandığımdan hariç 1 adet daha VGA kablosu vardı onu'da denedim düzelmedi.Kuzenimden dönüştürücüsünü ödünç aldım onu'da denedim düzelmedi.Bir başka forumdada bilgisayara format atınca düzeldiğini belirtmiş bir başka arkadaş, ama ben sanmıyorum. Bana kalırsa ya ekran kartım bozuk yada HDMI portu.
 
Tekrar satın alırsan arkadaşın attığı linkteki ürünü öneririm bu adaptörlerin çoğu sorunlu piyasadaki Dark'ın ürünleri genelde çalışıyor.
Şu anda kullandığım ürün Dark'ın HDMI to VGA'sı zaten. Zaten yukarda bıraktığım dönüştürücüyü hemen almayacağım, elime para geçmesi gerekiyor. Onunda görüntüyü bulanık vermesine karşılık ucuz bi ürün almak istiyorum.
 

Geri
Yukarı