Dövüş sanatlarında kendime çok fazla güveniyorum

Karşımdaki bıçak çekse anında alırım demişsin. Sokak bu, şakası yok. Bir anda takarlar haberin olmaz.
1675879791785.png
 
El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış.

Siz iyi misiniz? Kaç kere dövüştüm diyorum Allah aşkına evde oturmaktan başka yaptığınız bir şey yok bana 10. yüzyıldan kalma sözlerle nasihat vermeyin. 2 Tekme atsanız bacağı kopacak adamlarsınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kavgada yapacağın daha önemli kavgada bunları düşünebilmek için vaktin olmaz hızlı düşünüyorsan iyisin.
 
Siz iyi misiniz Kaç kere Dövüştüm diyorum Allah aşkına evde oturmaktan başka yaptığınız bir şey yok bana

Kurallı bir dövüş ile sokak dövüşü arasında dağlar kadar fark vardır.

10.yüzyıldan kalma sözlerle nasihat vermeyin


2 tekme atsanız bacağı kopacak adamlarsınız.

Ayrıca daha beni görmeden fiziğimi nasıl tahmin ediyorsunuz🤔
 
Yaşım 18.4 sene kickboks yaptım. Birçok maça çıktım. Bu eleman kadar kendimi övmemişimdir. Yok şöyleyim, yok böyleyim, hızlıyım, iriyim. Aman yarabbi bu nasıl kibir?

Ben şu açıdan diyorum asılında yani yapa yapa insan alışıyor ve refleksleri gelişiyor. Dediğiniz gibi bıçak tehlikeli oluyor, bıçağa karşı savunma eğitimi vb. bıçağa silaha karşı savunma bilmiyoruz onun eğitimini almadık. Ancak kick boks sizin de bildiğiniz gibi bacak ve kol kaslarını büyük oranda geliştiriyor ve hızlandırıyor yani dışarıda hiç spor yapmamış bilmeyen ya da 2 3 de bir yapan insanın elinde bıçak olsa bile 2 3 saniye içinde bıçağı tekme atmak ya da tekme atamıyorsan zaten adamın boğazına vursan boğazının acısından silahı tutamaz. Ayağınla tabii ki vuracaksın sonrasında ayak çapraz bir şekilde akciğere vuruyorsunuz yani anlattığımı siz daha iyi anlıyorsunuz ben random diyorum doğru mu bilemiyorum ancak bir şekilde sinirleri pasifleştirebilirsek bıçak darbesi indiremez.
 
Sana bir anımı anlatayım, izbandut dedikleri vücut tipinin en alasına sahibim, kaç kez dövüştüm hatırlamıyorum, ancak kendime olan öz güvenim girdiğim her kavgadan sonra artmaya başlamasıyla daha da celallenmeye başlamıştım, artık sporumu ring dışına da taşımaya, haklı olduğum her olayda işi kavgaya götürmeye çalışıyordum.

Kadıköy bostancı, saat gece 1.5 suları, bardan çıktım ve yanımda gittiğim barda tanıştığım kadın da vardı, testosteron tavan, şekil, vücut fit, sporumda gittiğim salonun en iyisiydim, babam da eski dövüşçü, kendimden müthiş eminim.

Yolda yanımda ki kıza omuz atan 1,62 boylarında, nereden baksan 50-55 kilo olan, tek yumrukta yerle bir edeceğim bir haşere, yanına gidip tek yumrukta amel defterine kaşe basmaya gidiyordum ki, zargana yere düştü bana doğru gelirken, montundan yere düşmesiyle beraber silahı da kaldırıma doğru yuvarlandı, kurşun yuvaya da verilmiş şekildeydi. Silahı yerden aldım, esnaf geldi ve polis arandı, her şey bitti şikayet dilekçeleri yazıldı derken;

Üstüme gelen o çocuğun 12 suçtan dosyası olduğu, adam vurmasına rağmen şartlı tahliyeden salındığı ortaya çıktı, silah ruhsatsız ve bu kişi gözünü kırpmadan adam vuran birisi, üstelik o anda da uyuşturucu etkisinde olduğunu öğrendim.

Ben başarılı bir insanım, hamdolsun tipim iyi, hayatım güzel, ancak bir anlık artislik uğruna o çocuğun ayağı kaymasaydı ben hayatta olmayacaktım, belki de sakat kalacaktım, istediğin kadar kaslı ol, dövüşte iyi ol, mermi veya bıçak geçirmez değilsin, daha çok küçüksün, aklını başına topla çok kötü ezilirsin.

Ve şunu unutma, etki her zaman tepkiden daha hızlıdır, hayatında kaç kez ölümle burun buruna geldin sen? Yersin bıçağı, mermiyi, annen arkandan ağlar senin artisliğin yüzünden.
 
Yaşla beraber değişebiliyor bende tam bilmiyorum ama duyduğuma göre galiba dövüşü tam bilmese bile kas kütlesi olarak daha güçlü oluyor yaşından dolayı. Ancak şöyle oluyor yani 13 14 yaşında da 19 20 yaşında bir gencin vücuduna sahip olabiliyor kimisi hem güç olarak hem de iri oluyor. Ama dediğiniz gibi benim yaşımdaki çoğu çocuk vücudu küçük oluyor maalesef. Kötü bir durum.
Tam olarak yetişkin bir insanın genç yaşlara göre vücudu çok daha güçlüdür,kemik yapısı,bilek yapısı vs. bunları etkiler.
Bir erkeğin hem cinsel hem de vücut gücü olarak en güçlü olduğu yaş 35-45 yaş arasıdır.
Vücudunuz güçlü gözükebilir fakat ne kadar dayanıklı ve atletik olduğu da önemlidir.
 
16 yaşındayım yaklaşık 186 boy 90 kilom 125 130cm omuz genişliğim var ölçmüştüm zamanında. 1 buçuk yıldır kick boks Muay Thai ile ilgileniyorum. Kendime su açıdan çok güvenim var spora ilk başladığımda bir 3 4 ay boyunca çok feci eklem ve kemik ağrıları çektim çünkü bütün vücudu zorluyorlardı ve spordan çıktıktan sonra artık ani hareketlerden dolayın kolumu hareket ettirince bile eklemim kitleniyordu. Sporu bırakmayı bile düşünmüştüm o zorlanmadan. Sonrasınd hayvan gibi gaza geldim bu zyzz falan dinlerdim orada da hayvan gibi kardiyo yapıyoruz. Ve antrenörler arkamızdan bağırıyor birnevi askeriye gibi bize vurup çıldırmışçasına kimisi bağırıyordu. Bende gaza gelip bağırıp bütün vücudumu zorluyordum. Sonra bir baktım artık alışmaya başladım vücudumda su an yırtıklar var görsellerini göstereceğim.

Kendim bilerek eldivensiz elle vuruyorum derim kalktı kurudu gitti defalarca. Su an o kadar çok alıştım ki yani bir yere yatıyorum tam bir şekilde 40 50 tane askeri sınav çekiyorum ve tak diye çekebiliyorum yani barfiks falanda çekmeye başladım. Bacaklarım artık acımıyor squatta dura dura bacaklarım kavrula kavrula alıştı su an saniyesinde birinin kafasına 2 tekme atabilecek bir potansiyele sahibim bunu lafın gelişi söylemiyorum. Cidden orada çokaç kişinin üstünde denedim gördüm bacağım 180 derece açabiliyorum havada high kick atabiliyorum yani su an hem hızlıyorum atlayıp zıplayabiliyorum reklekflerim gelişti. Milletin nasıl kavga ettiğini görüyorum yani su an hem iriyim hemde hızlıyım. Karşımda bana bıçak silah çeksin saniyesinde eline vurup bir şekilde alabilirim ona uygun insan vücudunda nereye vurulur neresi hasar verir nefesi keser antrenörlerin gösterdiği ve uygulattığı üzere az çok biliyorum. Su an vücudum çok rahat muhteşem hissediyorum.

Vücudumdaki yırtıklar bu omuz bölgem oluşan şu an yırtık daha da artıyor koltuk altlarımda belimde ve bacak kısımlarında yırtıklar var.
Baya boş konuşmuşsun dostum bunlar kimsenin umurunda değil bilgin olsun.
 
16 yaşında olduğu için bu arkadaşın en büyük aksiyonu okul çıkışı kavgasıdır. Bu arkadaşa sorun bakalım toplu kavgaya gitmiş mi? Oradaki durumu tecrübe etmiş mi? Toplu kavgalar çok daha risklidir. Gece vakitlerinde olur ve her iki tarafta boş gelmez. Elde sopalar belde bıçaklar mutlaka vardır. Tek dua edilen karşı tarafta silah olmamasıdır. Öyle ringe çıkıp kavga etmeye benzemez. Teke tek kavgaya hiç benzemez. Toplu kavgada nereden kimin geleceğini kestiremezsin. Aynı anda birçok kişiyi gözetmen gerekir. Sinirler hat safhada olduğu için herkesin gözü döner. Allah muhafaza ölüm bile yaşanabilir. Sen dövüşürken bir bakmışsın arkadaşın yerde adam dayak yiyor. Yardım da edemezsin çünkü senin rakibin var şu an. Aynı şekilde sana da yardım etmezler o yüzden gaza gelip bu tür cümleler yazma, yazmayın. Dışarıda makine gibi adamlar var seni beni 2'ye katlarlar. Üstelik toplu kavgalarda karşı tarafın gücünüde hesaba katamazsın. Zayıf diye, şişman diye, kısa diye gözüne kestirdiğin adam, seni gördüğü an yere serer haberin olmaz. Özetle gücünüzü içinizde saklayın, dışarı belli etmeyin, herkese sıkıntılı bir niyetle yaklaşmayın, toplu kavgalara mümkün mertebe girişmeyin. Adını sanını bilmediğiniz adam yüzünden ya hayatınız kayar ya da siciliniz kirlenir.
 

Geri
Yukarı