Doğalgaza yapılan gizli zamın kanıtı

De Bruyne

Decapat
Daha fazla  
Doğalgaza yeni geçtim. Tam yoğuşmalı Demirdöküm Nitromix 24 kombi takılı, toplamda 3-5 gün kullandım sadece 1 sabah yandı duş içinde 2-3 kere kullanıldı ev tadilatta olduğu için ne kadar kullanılırsa o kadar işte ve akşam 4'den gece 12'ye kadar çalıştırıyorum sadece 22 metrekare küp gaz yakmışız. Vay arkadaş gelen fatura 27.50 TL yani 1 metrekare küp gaz 1.25 TL ve ben doğuda küçük şehirde yaşıyorum Ankara'da 1.50 TL'yi aşmıştır. Kombiyi 40'ta yakınca petekler ılık oluyor gazı boşa yakıyor oluyorsun. 50'de yakıyorsun sonuç bu işte, yoğuşma falan hepsi piyasaya pazarlamadan başka bir şey değil sadece %10 daha verimli yanıyor faturaya %3 fark eder fazla etmez, yoğuşma özelliğine verdiğiniz parayı size 5 senede amorti etmez. Ve dün sadece 3.3 metre petek açıktı, diğer her yer kapalı durumda. Buranın ayazını 55 derece altı kurtarmaz biz şimdi kazandığımızı buna mı vereceğiz gaz geldi sobadan kurtulduk dedik, 13.5-14 bin TL aboneliği dahil tesisata para harcadık, ayda 500 lira fatura mı ödeyeceğiz? Ankara'da yaşayan birisi 200 TL'ye 190 m3 alıyorken bugün 120 m3 aldığını söyledi orada kartlı sistem var herhalde. Var mı tavsiyesi olan yoğuşma en verimli 49'da çalışıyor diyorlar. Sizce kaçta yakayım 48'de evde kazakla oturuyorsun idarelik derecede ısıtıyor. Ev 2 katlı bahçeli ev üst kat boş, duvarlar çift tuğla olmasa işim bitmişti zaten yalıtım falan burada iş yapmıyor Müteahhitlerin yapıştırdığı köpüğü yalıtım zannediyor millet, gerçek yalıtım farklı bir sektör. Burada bir ayaz oluyor tükürüyorsun havada donuyor, yaz gelincede sıcaktan duştan çıkamıyorsun tam lanetlenmiş bir iklim var (mikroklima) geçen yıl kar bile yağmadı 1 sıcak 3 soğuk oluyor nasıl işse bu sene moğollar gibi gezeceğiz hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede oturuyorsunuz? Doğalgaz fiyatları hemen hemen her yerde aynı olur.

Eviniz öyle hemen ısınmaz doğalgaz ile. Mantık zaten evi soba gibi ısıtmak olmaz, başta ev ısınırken çok doğalgaz yakması normal. Eskişehir'de oturuyoruz, geçen seneye nazaran bir zam var, bizim de m3 fiyatlarımız sizinle hemen hemen aynı.

Eskişehir de çok çok soğuk oluyor kışın. Biz 190m2 evi 300-350 TL'ye ısıttık mesela geçen kış, bu sene de muhtemelen 400'ü bulur.

Burada kritik olgu, yalıtım aslında. Yalıtımınız yoksa yakarsınız da yakarsınız.

Burada kritik olgu, yalıtım aslında. Yalıtımınız yoksa yakarsınız da yakarsınız.

Hak veriyorum yalitim cok önemli ben evimi yaptirirken dis cephesini komple yalittim sadece cati katini yalitmadim cünkü param yetismedi. Pisman miyim? Pek degilim aslinda cati katinda iki oda var misafirler icin ahahahahhaa kaloriferi daha da acsinlar ya da üsüsünler bana ne ahahahhahahaa

Yalıtıma sözüm yok yalıtımında kralı var onu geçtim yakmama rağmen böyle geliyor ona yakınıyorum birde yaksam ne olacak acaba. Soba ile gazın farkını biliyorum merak etmeyin yaşadım + mantık olarak da tahmin etmek zor olmasa gerek. Ben doğuda küçük bir şehirdeyim burada 1.25 TL şuan hesaplama yaptım Ankara'da 1.66 TL yani fark ediyor. Eskişehir hakkında bilgim yok ben aslında gelen zamları konuşuyorum siz farklı bir konuya değinmişsiniz nokta sorum evin ısınmaması değil gelen zamlar hakkında konuşuyorum benim gibi hisseden var mı diye merak ettim cevabınız için teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek, aslında doğalgaz eskiye nazaran çok daha ucuzladı, şimdiki zamlara rağmen.

Eskiden çok daha pahalıydı. Çatı yalıtımı da önem arz ediyor eğer üst kattaysanız. Onun dışında 50'de yakmanıza gerek yok.

45'te yakmayı deneyin, 40'ta dediğiniz gibi bizim de ılık oluyor ama inanın evi ısıtmaya yetiyor bir yerden sonra. Biz gündüzleri 40'ta, geceleri 45'te bırakıyoruz.

-20'ye yalıtım mı dayanır ağabey kaldığım yalıtımsız bina ile yalıtımlı binada kalan arkadaşımla aynı faturayı ödüyordum o zaman ben pek ilgilenmediğim için bilgim yok fazla sadece söyleyeceğim bu. Özel olarak iyi yalıtım çektirdiniz diyelim o farklı bir durum zaten Almanlar genelde sağlam Strafor kullanıyor buradakiler kartonu dayıyor yalıtım diye. Doğuda çok soğuk olan yerlerde çift tuğla yapılır evler soğuktan kurtarsın diye çünkü içeride yakıp duvarı ısıtınca ev sıcak kalıyor nasıl oluyor bilmiyorum.
Anladım benim bilgim olmadığı için eskiyi bilmiyorum sadece geçen ayla bu ayı karşılaştırdım güncel olarak durumu belirttim ve merak ettim. Desenize merkezi ısıtma günleri eskide kaldı yani don ve atletle evde gezme devri bitti kömür kalorifer yasaklandı hava kirliliğinden dolayı kazakla gezilse de olur, eve geliyorum akşam burnumu silince kömür karası çıkıyordu öyle tehlikeli hava kirliliği oluyordu. Üst kat boş zemini kaplama yapsam bir şey fark etmez içten mantolamak lazım oda deli para onuda geçtim usta bul, evi tadilata sok, temizle çok sıkıntılı iş... idare edeceğiz artık. İşin sırrı 40-45 ayarda sürekli yanarak dengede tutması olmalı çünkü öyle yapınca sayacın yavaş yükseldiğini fark ettim hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

Normalde bu isin standarti söyle olur yani burada dis cephe duvari 40 CM. olur ve yarisinda yani 20. CM'sinde aluminyum kaplamali Strafor kullanilir. Bahsettigim 40 CM. örnektir istege göre degisir ben evimin kuzey cephesini 50 CM ve dogru cephesini 40 CM genisliginde duvar ördürerek yalittirdim mesela. Disarinin sogugu minimal derecede etkiliyor evin isisini. Zaten dogalgaz yakmiyoruz gibi bir sey, sömine (Pellets) Türkcesini bilmiyorum ama onunla isiniyoruz her odada kalorifer olmasina ragmen senede belki 2-3 kere yakariz kaloriferi yatili misafir gelirse falan.

Pelletsofen kurulumu ve incelemesi (Almanca)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sevgiler.

İyi yapmışsınız ve bende pelet sobasını geçen ay görmüştüm memnun kalan görmedim çünkü nedir ne değildir meçhul satanda alanda bilmiyor ileride yıllarda yakıt ve teknik olarak gelişim sağlanırsa evlerde yaygınlaşacağına inanıyorum hayırlısı olsun.

Cok ama cok tasarruflu ayrica preslenmis odun olmasina ragmen cok cevre dostu, sömineyi haftada bir temizliyoruz 50 kilo pellet'den sadece 1 avuc ya da 2 avuc kül cikiyor düsünün. Düsünün ki Almanya gibi bir yerde tüm kis boyunca 280-300 €'luk pellet ile isiniyoruz. Üstelik nostaljisi var sonucta ates yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…