Doğmamız şans mıdır?

Cehalet mutluluktur. Sadece hayattan tat almaya bakarsın ve hayata dair pek bir şey sorgulamazsın. Biz neden sorguluyoruz? sorgulamak neden aklımıza geliyor? Mal gibi yaşamayı beceremiyoruz, mal derken hayvanlardan bahsediyorum, sorgulamadan düz yaşayan canlılar.

Doğmamızın şans olabilmesi için doğmadan önce bulunduğumuz formumuzda ki durumda "dünyaya gelmenin" bize bir şeyler kazandırması gerekiyor ki "şanslıydık" diyebilelim, bunu da öğrenmek için sanırım ölmemiz gerekiyor yani öldükten sonra artık nasıl olacaksa "doğmadan önce ki" formumuza dönecek isek "dünyaya gelmenin" bize neler kazandırdığını göreceğiz belki ve o zaman şanslıydık diyebileceğiz.
 
Deli Yürek dizisinde bir replik vardı: “Hayat bedel ödemekten başka bir şey değil! Hiç yokken, ortalarda sen diye biri yokken geliyorsun hayatta var olan biri oluyorsun, yoktan var oluyorsun. Eee… Bedava mı var olacaksın? Var oldun mu, başın dertte demektir!”
 
Onca seçenek varken doğmamız cidden bir şans mıdır yoksa onca dert çektiğimiz için şansızlık mıdır?

Bu, bence biraz da nasıl ve nerede doğduğuna bağlı.

Örneğin eksik bir organ ile kötü bir ülkede doğmak yerine, hiç doğmamak daha problemsiz görünüyor. Söylediğim pek mantıklı sayılmaz ama aklıma şimdilik sadece bu geldi.

İmansız olursun.😃

Biraz düşünmek, sorgulamak size "imanınızı" kaybettiriyorsa, sorun ya sizdedir ya da inandığınız şeyde.
 
Anlamak istemiyorsunuz galiba, şans olabilmesi için iyi bir şey olması gerekiyor dedim, bu kadar basit bir şeyi anlamadınız mı? Var olmamız iyi mi kötü mü? Bunu bilemiyorsunuz ki bu konunun cevabını bilesiniz...

Ne kadar yorum yaparsanız yapın bu konunun cevabını insanlar bilemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı