Doğuda askerlik yapmamak için dilekçe

kte4optik

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2014
Mesajlar
121
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar eğer abiniz ya da kardeşiniz yani 1. derece yakınınız doğuda askerlik yaptı ise ve siz de doğuya düştü iseniz itiraz etme hakkınız var. Fakat benim şöyle bir durumum var. Ben askerliğimi yedek subay olarak yapıyorum. Bizim yerlerimiz sınavlarda dereceye girmezsek kura ile seçiliyor. Benim de kıta görevim İstanbul'da çıkmıştı ama sonradan görevlendirme ile Hatay'a gönderildim. Hatay Kumlu ilçesi sınır bölgesi. Hem de depremden sonra Hatay doğu illerinden sayılıyormuş. Kısacası demek istediğim benim abim de 2007 yılında Siirt'te yani bir doğu ilinde askerliğini yaptı. Ben yedek subayım fakat sonradan görevlendirme ile gönderildiğim için belki iptal edilir diye dilekçe yazdım. Normal er olarak yapsaydım muhtemelen olumlu dönüş olurdu ama yedek subay olduğum için bilmiyorum. Bir bilgisi olan var mı?
 
Arkadaşlar eğer abiniz ya da kardeşiniz yani 1. derece yakınınız doğuda askerlik yaptı ise ve siz de doğuya düştü iseniz itiraz etme hakkınız var. Fakat benim şöyle bir durumum var. Ben askerliğimi yedek subay olarak yapıyorum. Bizim yerlerimiz sınavlarda dereceye girmezsek kura ile seçiliyor. Benim de kıta görevim İstanbul'da çıkmıştı ama sonradan görevlendirme ile Hatay'a gönderildim. Hatay kumlu ilçesi sınır bölgesi. Hem de depremden sonra hatay doğu illerinden sayılıyormuş. Kısacası demek istediğim benim abim de 2007 yılında Siirt'te yani bir doğu ilinde askerliğini yaptı. Ben yedek subayım fakat sonradan görevlendirme ile gönderildiğim için belki iptal edilir diye dilekçe yazdım. Normal er olarak yapsaydım muhtemelen olumlu dönüş olurdu ama yedek subay olduğum için bilmiyorum. Bir bilgisi olan var mı?

Dayım askere gidiyordu ve akrabam astsubay idi vana çıkmıştı askerlik akrabam arayıp kaydı kıbrısa çektiğini hatırlıyorum.
 
Doğu Anadolu vatan toprağı değil mi niye itiraz ediyorsun? Ayrıca eskisi gibi terör olayları yok sınıra yakın yerler dışında.
Terörden dolayı değil ailem istanbulda ben orayı çekmiştim sonradan görevlendirme geldi. İzin yok birsey yok çıkabileceğin çarşı bile yok asteğmeni bırak erden daha kötü şartlardasın neden isteyeyim.
 
Doğu Anadolu vatan toprağı değil mi niye itiraz ediyorsun? Ayrıca eskisi gibi terör olayları yok sınıra yakın yerler dışında.
Hocam bence kimse "Orası vatan toprağı değil, ben orada askerlik yapmam." demiyordur. Çoğu kişi terör mevzularından korktuğu için gitmek istemiyor. 6 ay zorla alıkonulurken birde can derdine düşmek istemez kimse.
 

Geri
Yukarı