Dokuz Eylül Üniversitesi iktisat bölümü UOLP programı mantıklı mı?

aisohfurkan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Ben iktisat okumayı düşünüyorum ve bölümlerin taban puanlarına bakarken dikkatimi çeken bir şey oldu. Uolp (uluslararası ortak lisans programı) hakkında bilgi almak istiyorum. Bu programda, 2 yıl İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde okuyup, ardından 2 yıl New York eyalet üniversitesi Suny Albany'de eğitim alıyorsunuz. Ayrıca, çift diploma alma imkânı sunduğunu anladım.

Ancak, fiyatlandırma konusunda kafam karıştı. Programın Türkiye'deki ücreti 24.000 TL civarındayken, suny Albany'deki ücret ise 30.000 USD civarına çıkıyor (2 yıl için). Normal İngilizce iktisat bölümü için ise 200.000 sıralama isterken, fakat uolp programı için sıralama gereksinimi 400k.

Bu üniversitelerden mezun olduktan sonra yurt dışında yüksek lisans yapma imkânım olur mu?

Sizce bu program mantıklı mı? Ayrıca bilmem gereken başka şeyler var mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence mantıksız. Hem çok pahalı hem de üniversitenin kalitesi düşük. Dokuz Eylül ile hemen hemen denk bir üniversite.

Benzer ücretlerle Sabancı-Koç gibi üniversitelerin Ekonomi bölümlerinde %50 Burslu veya burssuz okumak daha mantıklıdır. Böyle yaparsan daha kaliteli bir eğitim almış olursun. Yurt dışında Yüksek Lisans yapma ihtimalin de çok yüksek olur. Çok düşük ortalamalarla Koç-Sabancı mezunu olup Dünyanın en iyi üniversitelerinde Yüksek Lisans ve Doktora kabulü alanları gördüm.

Bende ilk başta öyle düşünüyordum fakat koç ve Sabancı Üniversitesi'nin yılık ücretleri 1milyon TL'yi aşıyor ve bildiğim kadarıyla ekonomi bölümünde %50 burs vermiyorlar. Ondan dolayı bu programa gitmek istiyorum. Bir de 1 yıl Amerika'da çalışma hakkı veriyorlar bu yüzdende gitmek istiyorum.

Bende ilk başta öyle düşünüyordum fakat koç ve Sabancı Üniversitesi'nin yılık ücretleri 1milyon TL'yi aşıyor ve bildiğim kadarıyla ekonomi bölümünde %50 burs vermiyorlar. Ondan dolayı bu programa gitmek istiyorum. Bir de 1 yıl Amerika'da çalışma hakkı veriyorlar bu yüzdende gitmek istiyorum.
Sabancı %50 burs veriyor. Koç için ise Anadolu Bursiyerleri programını araştırabilirsin.

Üniversite okurken 1 sene ABD'de çalışmak için UOLP programına ihtiyacın yok. Bunu başka üniversitelerde de farklı şekillerde yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı