Dolandırıcı linkine tıklamaktan bir şey olur mu?

Canx2152

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Esonic H61FHL Intel H61
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX580 8GB Special Edition
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.19GHz
Ram : 16.0GB
Arkadaşlar selam mailleri kontrol ediyordum spama girdim 3 4 tane dolandırıcı linki gördüm UPS ve PTT kargonuz gümrükte takıldı ücret alınabilir falan filan. Link vardı merak ettim sitede ne var diye uBlock Origin yüklü diye kafam rahat tıkladım. Normalde uBlock uyarı verirdi güvenli değil diye bu sefer vermedi. 2 saniye bile olmadan çıktım. Bu sorun yaratır mı?

1739582615765.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmam ama siz yine de bilgisayarınızı bir tarayın. Kişisel bilgileriniz falan yoksa dosya falan indirebilir. Onu da bilgisayarınızı tarayarak öğrenebilirsiniz.

Onun haricinde daha dikkatli olmanızı tavsiye edebilirim.

Üstteki arkadaşın dediği gibi virüs taraması yapmanız yeterli olur. Bu bağlantılar, genelde oltalama bağlantısı oluyor. Oltalama demek de bağlantı üzerinden insanları kandırmaya çalışmaları demek. Bağlantı üzerinden herhangi hesabınızla giriş yapmadıysanız da bir şey olmaz. Bir dahakine dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Normalde bu tarz bağlantılar, benim mail kutuma düşmezdi ancak PTT üzerinden kargom geldi ve kargom geldiği günden beri bu tarz bağlantılar almaya ben de başladım. Her gün 2-3 tane bu tarz mail kesin geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı