Letgo'dan Dolandırıldım

Arkadaşlar daha karakola gitmedim gitsem benimle işlem yaparlar mı ki ya da büyük birisi yanımda mı gitmeliyim yaşımı ifşalamak istemiyorum.
Bari 18 yasin uzerinde mi altinda mi oldugunu soyle, ona gore yardimci olacaklar cunku.
 
Ürünü almadan para yollamak nasıl bir perde indi gözünüze acaba. 400 lira ucuza kapattık diye mi yolladınız acaba.
Kim parasını almadan ürünü satıyor? :) Param güvende, get benzeri alışverişlere hiçbir satıcı gelmez. Çünkü direk satıcıyı mağdur etmeye yarıyor.
-Sen ürünü alırsın, kurarken zarar verisin, bu bozuktu diyip iade edebilirsin.
-Ürünü alırsın, sende aynı bozuk olan aynı ürünle değiştirirsin. Bu bozuk diyip yine iade edebilirsin.
-Veya ürünü alıp 4-5 kullanıp vazgeçtim diyip iade edebilirsin.
Tüm bunlardan dolayı 5 satıcının 4'ü bu sistemleri kullanmaz. Kullanırsa kerizdir zaten. :)
Olması gereken Sahibinden.com, Let go vs gibi yerler aldığı komisyonun hakkını verecek şekilde çalışması gerekir. Satıcının ürünü bunlar alıp, kontrol edip onaylayıp alıcıya göndermeleri gerekir. %10 komisyon alıyorsa %15 alsın ama işini doğru yapacaklar, yoksa yukarıda dediğim gibidir.

Ha alıcı tüm konuşmaları, chat üzerinden yapmalıdır. Öyle telefon açayım oradan konuşayım, numarası bende olur diye güven oluşturuyorlar. Tel nosu alsan ne olacak, tek hamlede seni engeller isterse. O yüzden chatten her şey konuşulmalıdır aracı sitenin. Para atıyorsanda EFT/Havalede bir görüntüsünü oradan paylaşmalısın. Attım diye, gönderilmesi istediğiniz adresi oradan yazmalısınız. Ürünü evinize değil, kargo şubesine istemelisiniz. Ancak orada açınca tutanak tutuyorlar ters bir duruma karşı. Olumsuz bir durumda yazışmalar ve aracı sitenin satıcıya ait ip girişleri, adres kayıtları vs polisler ulaşır zaten. Oradaki bilgiler kanıtınız olacaktır. Ha işin dava, soruşturma aşamasını bilemiyorum. Her şey on numara olur, ürün denildiği gibidir. Çalışıyordur da sıkıntı yoktur. Lakin tak diye 1 gün sonra bozulma riski de vardır. Malüm sıfırının yarısı fiyatına ikinci el alıyorsan bu riski de göze alıyorsun demektir. :)


Arkadaşa diyeceğim öneri, karakola gidip suç duyurusunda bulsun. Onlar zaten yönlendirir, karakoldan vs korkmanıza gerek yok. Orada detay bilgiyi verirler zaten.
Sana ürünü vermeden parayı yollamak boş risk almak olmuş. Dikkat etmelisin. Kaç yaşındasın?
 

Geri
Yukarı