Dolar ₺18.08

Tek sorun 17.9'dan 17.5'e düşerken fiyat değişmiyor ama döviz 1 kuruş artsa bile bu ürünlere zam geliyor ve eğer ki 3-4 liralık büyük bir düşüş olmaz ise de fiyatlar kolay kolay ucuzlamıyor ama hızlı artıyor peki neden tabii bu fiyatlara etki eden bir sürü şey var tabii ama biz hem hükümet hem halk olarak açız beni yanlış anlamayın ben bizim alım fazla gücümüz ekonomimiz iyi veya para biririmiz değerli demek istemiyorum değişen kur yüzünden piyasaya güven kalmıyor herkes zaten artacak diye yüksek satıyor fiyat düşe bile düzgün bir etki etmiyor...
Kur sabit olursa elbette fiyatlar düşer ama aksine kur çok oynak.
 
Bu ülkeden ümidi keseli çok oldu. Artık şu genç yaşımı gelecek kaygısıyla ülkenin durumuna üzülerek vesaire geçirmek yerine her anımı dolu dolu ve her günümü son günümmüş gibi geçirmeye çalışacağım. Bizim ülkenin sonu belli arkadaşlar. Gözyaşlarımızı kurutup kaderimizi beklemekten başka bir şey yapamadığımız da ortada. Değiştiremiyoruz bazı zihinleri, yıkamıyoruz bazı düzenleri. En azından denedik demeye de dilim varmıyor bir yanım da pes etme diyor ama nafile. Zamanında atalarımızın canını dişine takarak kurduğu ülkenin batışını izliyoruz. Bu milletin insanları bildiğini yapmaya devam edecek ve fikirlerini değiştiremeyeceğiz. Onların beyni çoktan ele geçirildi. Sona kalanlar da biziz arkadaşlar. Durum sandığımızdan da vahim. Bırak doları ülkenin anlatmakla bitmeyecek sorunları var. Liderinin amacı belli başta. Bu iktidar değişse bile ben diğer partilerin ülkeyi bu bataklıktan çıkarabileceğini sanmıyorum. Geri dönülemez bir noktadayız. Sona yaklaşıyoruz. Hissediyorum.
 
Diyeceklerinizi/diyebileceklerinizi aşağı yukarı tahmin edebiliyorum, peki siz ne yapıyorsunuz? Bunu değiştirmek için ne gibi bir öneriniz var? Sadece "bunu o/onlar yaptı" deyip geçmekle hiçbir şey değişmiyor, dediğim gibi günah keçisi aramaktan kimse hiçbir şey yapmıyor. Toplumda hep bi' "ben yapmadım ki, başkası ilgilensin" zihniyeti var.
Politikacıların düşünceleri belli, artık bir halt düzelmez.
Uyanan adam kaçsın kendini kurtarsın buradan, şanlı Türk tarihimize rağmen bu kadar rezil olduğumuz bir dönem olmadı. Herkes birbirine kazık atmanın derdine düştü.
 
Bir şey diyeceğim neyi bekliyorsunuz 17.9 17.5ken bir şey olmuyor insanlar umurunda değil ama 18 olunca ses çıkarıyorlar 3 4 geçse bile acayip şeyler olması gerekirdi ama insanlar 17.5 da bir şey demiyor 18 de diyor ha 17 ha 18 aynı neredeyse ve sonumuz çok kötüye gidiyor ben bu yıl bitmeden 20'yi geçeceğini düşünüyorum.
Psikolojik direnç diye bir şey var. 18'i aştığında alımlar artar, bu da doları daha da artırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı