Dolar ₺18.08

Ortaokullu çocuk kafasıyla verilen saçma sapan ekonomik kararlardan niye ülkedeki her vatandaş sorumlu oluyor?
Şöyle ki, bu kararları verecek kişi/kişiler gökten zembille inmiyor; bildiğiniz üzere demokrasi, halkın tümüyle doğrudan ilgilidir.

Ne yaşıyorsun sen? Enflasyon yükseliyor, her şeye zam geliyor, ekonomi fırlıyor bunun da sorumlusu biz mi oluyoruz? Bu kafayla devam.
Tamam, kızmakta haklısınız. Söz konusu sorun da burada başlıyor, seçimlerin sonucuna kimse inanmak istemiyor ve dediğim gibi "hep bir günah keçisi arayışı ile sorunlara çözüm bulunamıyor."
 
Oturdum gençliğim nasıl eriyor onu izliyorum, halkın çoğu buna müstahak ama benim gibi genç kesimin cidden hayatı bitti hobi olarak oyun oynamak lüks oldu bir heves ile araba alıyım geziyim demek lüks oldu evleneyim yuvam olsun dersen ne haddine yapamazsın !! Zor olur ama evim olsun benim olsun dersen hiç değinmiyorum bile sadece bir "hayal".
 
18.00 TL olan sınırın faiz kararı sonrası 18.10 TL olduğu görülüyor. Normalde diğer ülkelerin faiz artırarak parasının değerini koruduğu bir enflasyonlu ortamda faiz indirmek paramızın büyük oranda değer kaybetmesine yol açıyor olacaktı fakat arkaplanda rezerv mi eritiliyor, ne yapılıyor ise artık 18.10 TL sınırında takılı kalmış durumda. Bir kişi bile çıkarak geçen yıl 8 Türk Lirası’nın 1 doları satın alabilecek kadar değerli olmasından 18 Türk Lirası’nın 1 doları satın alabilecek kadar değersizleşmesine mantıklı bir açıklama yapamıyor.
 

Geri
Yukarı