Dolar 9.45, Euro 11 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siyasi krizlerin ve TCBM'ye siyasi müdahalelerin olduğu konjonktürde fiyatı döviz spekülatörleri değil, panik alım yapanlar belirler. Yani ekonomik ve siyasal tansiyon düşmezse, fiyat gerilemez. Normal şartlarda döviz 3 adım yukarı, 1-2 adım aşağı doğru hareket eder. Ancak olağan bir süreç yaşamadığımız kesin. Yurtdışından kaynağı belirsiz girişler de fiyatta geçici bir durağanlık ve kısmi bir gerileme haricinde sonuç yaratmıyor.

TCMB'nin elinde dövizi yerinde tutabilecek veya düşürebilecek döviz rezervi yok. Bu yüzden ekonomistler bu faiz artışını endişeyle seyrediyorlar. Katar'dan gelecek 5-6 milyar dolar da bu ateşi söndüremez.
O konuda kesinlikle aynı düşünüyoruz. Zaten söylemek istediğim bu panik ortamında arada ufak yatırımcı olarak ezilmemek. Beteri yaşıyoruz ülke olarak, elde avuçta olanı da kaptırmamak gerek. Dediğim gibi uzun vadede yukarı yön asla değişmeyecek ama orta vadede 9,40'tan 9,50'den alıp 8,90'a gerilediğinde panikle satmamak gerek. ytd
 
FCOoMlHVUAcXAUf.jpg
 
Asıl soru doların 10TL'yi geçip geçmeyeceği değil, ne zaman geçeceğidir. Diğerlerinin dediği gibi sene sonuna kalmadan geçeceğini düşünüyorum.
 
Aga bence bunların kitlesi belli. Partiler ve siyasetin genel anlamı rekabet ortamının olduğu, bunun getirisi olarak da iyi olanın kazanacağı bir rekabet ortamı, bunun sonucu olarak da " iyi = başarı " olarak dönecektir. Lakin günüzümde dinden tut elli yere kadar çekilip, "başarılı - başarısız " ayrımı yerine " sen X - y partisi " kıvamına dönüştürüyorlar. Alt tarafta sevdiğim bir söz ile bitirmeyi tercih ederim;

7472291640da1d22fe891dc5a91d5f03.jpg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı