Dolar 9.45, Euro 11 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem faizi indireceklerdi neden 1 ay önce 1 baz puan indirip şimdi 2 baz puan indiriyorlar anlamıyorum ki zaten kırılamayan bir direnç vardı ortada durduk yere faizler indirilcek diyorlar 4 aydır her bunu dediklerinde 20 kruş arttı zaten dolar.
 
Evet söylenecek pek bir şey yok, dolar 9.50₺ oldu ama benim için sıkıntı yok ben Dolar'la $ maaş almıyorum, ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@mustafakaplan 1050Ti ile 10 yıl idare etme durumu yorumunuz sanırım gerçek oluyor...
Yani hocam hiç uzak ihtimal gibi durmuyor, 2022 Yılı bizim ülke için kriz yılı olacak gibi de duruyor, borçlu borcunu, alacaklı alacağını tahsil edemeyecek gibi. Şu an ertelenen tüm ihtiyaçlar belki birkaç sene daha ertelenebilir, mesele keşke sadece dolar olsa ama maalesef birçok açıdan negatif durumlar yakamızı bırakmayacak gibi.
 
Ne güzel. Biz bunu hak ediyoruz zaten. :)
 
Çıkmaz bir yoldayız. Ülkemiz kimin ellerinde, Allah bize yardım etsin. Diyebilecek hiçbir şey yok.
 
Ya keşke şunun gibilere dolar 20 TL olsa da, bizim gibilere 1 TL olsa.

İşçiyim dediği yerde koptum ayrıca, çok da şaşırmadım.
İzlerken üzüldüğüm tek şey, bu cahil zihniyet akşam evde kıyameti koparmış ablamızı dövmüş olma ihtimalinin çok yüksek olması.
 
Merkez bankası faizi %16'ya indirdi. Dolar ve euro bir anda fırladı; sizce sene sonu 10 olur mu? Bence olur.

Fazla kafanıza takmamaya çalışın. Daha bu günler iyi günlerimiz seneye 14 15 TL olacak yapacak hiçbir şeyimiz yok. İktidar değişse de fazla bir şey beklemeyin gene bu civarlarda olacak kur.
 
Madem faizi indireceklerdi neden 1 ay önce 1 baz puan indirip şimdi 2 baz puan indiriyorlar anlamıyorum ki zaten kırılamayan bir direnç vardı ortada durduk yere faizler indirilcek diyorlar 4 aydır her bunu dediklerinde 20 kruş arttı zaten dolar.
Finansal okur yazarlık önemli, bunun yapılmasının başlıca nedeni ihracat yapanların gelirlerini TL/Dolar cinsinden yükseltmek, yüksek gelir yüksek likidite yani yüksek borçlanmanın önünü açar, bu da bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde önemli hatta zorunlu bir şeydir. İhracatın en yoğun olduğu çeyrekte Türkiye şu an, keyfi yapılan bir şey değil. Mesele faizlerle alakalı değil, sürdürülebilir ekonomi yaratılmadığı sürece ki bunun için herhangi bir adım atıldığını görmek de zor işte bu yüzden böyle indirimler enflasyonun da zirve yaptığı bir ülkede dövizlere ciddi derecede yansıyor. Enflasyon bu denli yüksek olmasa faizlere bağlı döviz kurlarındaki oynama kimsenin dikkatini çekmeyecekti. Enflasyon bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilemez bir politikadır, enflasyon olmadan bir ülkede gelişme ve büyüme olmaz, önemli olan şey makul seviyelerde tutulması ve süreklilik sağlanması, tüketici tüketebilmeli bu tüketime bağlı olarak üretici kar marjını ve maliyetini düşürüp hem içe hem de dış tarafa ticaretini yayarak ekonomik büyüme sağlamalı. Bunun da esas yolu borçlanmadır bu yüzden ara sıra Merkez Bankaları böyle faiz indirimleri veyahut başka kalemler kullanarak üreticinin dış satımdan elde ettiği geliri maksimuma çıkartmaya çalışır, bu son bir aydaki gelişmelerin temel sebebi budur. Enflasyon ise maalesef son 4.5 yıldır bir problem ve giderek kartopu etkisi yaratıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı