Dolar düşer mi?

Cevaplarınız

  • Düşer

  • Düşmez


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dolar düşmeyecek arkadaşlar dolar çıktığı yeri unutmaz 4. çeyrekte EUR/USD paritesini 1.0 olmasını bekliyorum YTD.
 
Dolar nasıl 2 olur açıklıyorum. Artmaya devam eder 20TL olur biz bir 0 atarız. Tüm Türkiye tarihi boyunca düşmemiş ve bundan sonra da düşme ihtimali %1 bence. Ama şöyle olur. Bir şekilde alım gücümüz artar doların yükselmesi pek bir şeyi ifade etmez.
 
Açmayın şöyle konular artık yeter, hem bayıyo hem üzüyor, düşmeyeceğini herkes biliyor.
 
Ben 2 liraya düşeceğine inanıyorum. O yüzden az daha dayanın sonra alırsınız. Pişman olmayın.

Bari okuduğunuz bölümün hakkını verin ya... Dolar 2 liraya hayatta düşmez. Anca bir arkadaşın dediği gibi 20 Liraya çıkar bir 0 atarlar, al sana 2 lira :). Beyin bedava :)
 
Bari okuduğunuz bölümün hakkını verin ya... Dolar 2 liraya hayatta düşmez. Anca bir arkadaşın dediği gibi 20 liraya çıkar bir 0 atarlar, al sana 2 lira :). Beyin bedava :)

Açıkçası dolardaki yükselişin çoğunluğunun suni olduğunu düşünürsek (ki böyle olduğunu herkes biliyor. Brunson olayları vb. olmadan önce 3.50-3.70 civarıydı kur) akabinde saçma bir şekilde bir anda 5-6 seviyelerine yükseldi. Bu suni yükselişin elbet bir düşüşü olacaktır. Bu konuda arkadaşımız aldığı eğitime göre doğru bir yanıt vermiş fakat 2 TL seviyeleri biraz abartı olmuş. COVID-19 sonrası iş adamlarımız Amerika'nın piyasalara dağıttığı dolarları çekmeyi başarabilirse -ki birçok firma covid sebebiyle üretim hatları Çin'de olduğundan üretimlerini durma noktasına getirmek zorunda kaldı bunun neticesi olarak alternatifleri kurulacak ve gelişmekte olan ülkelere para akışı olacağı da ortada- doların düşeceğini söyleyebiliriz. Bu düşüş tabii ki de ümit edildiği gibi 2 TL olacak seviyelerine düşmese bile 4 TL - 5 TL bandında olacaktır. Tabi bu şu anki göstergelere göre ilerideki fırsatların değerlendirilebilmesiyle olacak bir durum.
 
Adamlar Türkiye'ye para, sermaye ve iş getirseler bile bizde adalet desen yok, diyelim ki ülkeden çıkmak istiyorlar e o da zorlaştırıldı. Artı olarak Brunson olayı olurken veya olmadan önce veya sonrasında ekonomimiz şu anki duruma göre yine iyiydi. O zaman biraz daha yabancı yatırımcı vardı. O zaman biraz daha elde dolar vardı. O zaman ki CDS primimiz daha iyiydi... Kısa vadede belki düşüş olur diyeceğim fakat doları düşürecek, doları baskılayacak kadar döviz de kalmadı Merkez Bankası'nda. İthalatı bile nasıl yapacaklarını düşünüyorlar kara kara... Hele bu seneki dış borçların daha faizini bile ödeyemeyecek durumdayız. Yazık... Osmanlı son dönemi neyse şu an Türkiye o halde.
 
Bari okuduğunuz bölümün hakkını verin ya... Dolar 2 liraya hayatta düşmez. Anca bir arkadaşın dediği gibi 20 Liraya çıkar bir 0 atarlar, al sana 2 lira :). Beyin bedava :)
Bunun tamamen "troll" amaçlı olduğunu anlamanız lazımdı. Okuduğum bölümden dolayı. 😅 Bunu yapmamın sebebi de Finans kısmında "Döviz, Para ve Yatırım: Altın, Dolar, Euro, Borsa" açılan başlıkların tamamının "dolar düşer mi?" olup altına yazılanların çoğunun herhangi bir dayanak olmadan, gerekçe göstermeden, sadece hissiyatla yorumlar yapılması. Ve diğer üzüldüğüm bir nokta da ülkedeki finansal bilginin ve derinliğin sadece dolardan ibaret olması.

Sebebi de okumamak. Okuyormuş gibi yapmak. Her şeyi biliyormuş gibi uzman edasıyla konuşmak. Böyle bir ülkede zaten hükümet politikalarından ziyade, halkın seviyesinden dolayı dolar düşmez. Hatta ben şaşırıyorum 10 lira olmadığına. :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı