Dolar düşünce fiyatlar neden düşmüyor?

İki gün sonra tekrardan 9.70'e çıkmayacağının garantisi yok çünkü. Firma şimdiden önlemini almış. 1-2 hafta böyle gider veya daha da düşüşe geçerse indirirler. Acil ihtiyacı olan kişi 10.500 TL'yi verebiliyorsa 10.900 TL'yi de verir. Eğer varsa daha ucuz, zam yapmamış markayı da tercih edebilir.
 
Daha fazla kar ediyorlar ama onlara sorsan onlar pahalıdan almış olurlar. Tek bahaneleri bu. Ama çıkarıp faturayıda göstermezler. Kim bilir ne zamandan stoklamışlar? :D
 
Doların hızına kim yetişebilir. Monster dolar arttığı halde uzun bir süre fiyatlarını arttırmadı. Ama biz hep kötüyü görüyoruz. Sizin sorunun cevabı; bilgisayarı dolarla satmak. Böylece alanda, satanda fiyatı bilir kendini buna göre ayarlar.
 
Sen zamanında aldığın bir şeyi dolar 3 lira iken sen de atıyorum 4 liraya alıp 5 liraya satmak istersen ve dolar hala 3 lira olup dolar arttı diyerek 10 liraya satmak biraz üzücü ve hoş karşılanmayacak bir şey olur. Ama sen dolar 10 lira iken 11 liraya satacağın zaman bir anda dolar 3 lira olursa sen yine onu 11 liraya satman lazım.
 
Merhaba arkadaşlar.

Dolar 9.40 bandindayken 10.409 TL olan bir laptop dolar 9.70 bandina ciktigi anda 10.919 TL'ye yukseldi, dolar şu an tekrar 9.40, neden fiyat güncellenmiyor? Bu firmalar sadece fiyat yükseltmeyi mi biliyor?

Aslında bir yandan uyanıklık bir yandan da taktik gibi. İşlerine geliyor. Şimdi dolar 9.40'tan 9.70'e yükseldi ve şimdi yine 9.40'a düştü adam düşünüyor ki dolar yine yükselir yükselmezse 2 - 3 gün sonra değiştiririm gözüyle iş yapıyorlar.
 
Geçti borun pazarı sür eşşeği Niğde'ye. Nelere kulak tıkadı insanlar bunu mu takacaklar kafalarına?
 
Kapitalizm dünyada çok farklı çalışıyor, bizde kapitalizm de yok, varsa da en vahşi türü var. Kapitalizm olan bir ülkede bu kadar yüksek vergiler de olmaz.
Aslında dünyada çalıştığını söylediğin şey kapitalizm değil, işçi sınıfının mücadeleleri sonucu kazanılmış hakları sayesinde toplumsal düzene yansıyan sosyal devlet etkileridir.
Türkiye'de eksik olan şey de bu. Sosyal devlet değiliz, feodal bir çöplüğüz. Ülkedeki mafya ve feodal kafa da istediği gibi at koşturuyor. Çünkü denetleyecek bir sosyal devlet yok. Mafyatik bir yapılanma var.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı