Dolar tekrar 5TL veya altına düşer mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Görmeniz gereken tek neden Çin'in 2 yıl içinde ABD'yi geçeceği ve ABD'de kriz yaşanacağıdır. Demiştim yazarım buraya.

2 Yıl önce dolar 3.5 TL civarlarındaydı. 2 Yıl sonraya ne olacağı belli değilken ben bu düşünceyi çok iyimser buluyorum. ABD'nin krizine rağmen bulunduğumuzdan daha kötü durumda olma ihtimalimiz de var.

En az bir 10 senesi var diye düşünüyorum. Yanlışsam söyleyebilirsiniz
Sağ sol fark etmez amerikaya diklenen ülkeler hep ekonomi ile çöküş yaşamıştır dolar 15 temmuz darbe girişimine kadar 2.70 di 2 sene içinde 7.20 oldu kimse gelirse gelsin artık dolar düşmez çok büyük bir delik açıldı borç olarak .

Sağ sol fark etmez amerikaya diklenen ülkeler hep ekonomi ile çöküş yaşamıştır dolar 15 temmuz darbe girişimine kadar 2.70 di 2 sene içinde 7.20 oldu kimse gelirse gelsin artık dolar düşmez çok büyük bir delik açıldı borç olarak .
Aynen, katılıyorum. Borçlar Dolar olduğu için doların artmasıyla borçlar da arttı. Aslında her ülke kendi arasındaki para birimini kullansa çok daha iyi olacaktı.

Dışa bağımlılığı azaltır ve zır pırt yeni model cihaz kullanma merakımızı söndürürsek kısa vadede olmasa bile evet düşer.

Aynen, katılıyorum. Borçlar Dolar olduğu için doların artmasıyla borçlar da arttı. Aslında her ülke kendi arasındaki para birimini kullansa çok daha iyi olacaktı.
Tayyip gelin türk parasıyla ticaret yapalım dedi hiç bir ülke gık çıkarmadı amerikadan tanrı gibi korkuyorlar.

Enflasyon ne ise TL'nin değer kaybı da her yıl o kadar olur ( Diğer etmenler hariç ). Yani kısacası şuan yükselen veya artan TL'nin değeri çok fazla etmene bağlı. Şahsen 3,7 Dolar/TL kurunda bilgisayar topladım. O zamanlar seçimden sonra düşecek dediler ve şuan ki durum ortada. Bekletmeye gelecek bir şey değil Dolar kuru.

Enflasyon ne ise TL'nin değer kaybı da her yıl o kadar olur ( Diğer etmenler hariç ). Yani kısacası şuan yükselen veya artan TL'nin değeri çok fazla etmene bağlı. Şahsen 3,7 Dolar/TL kurunda bilgisayar topladım. O zamanlar seçimden sonra düşecek dediler ve şuan ki durum ortada. Bekletmeye gelecek bir şey değil Dolar kuru.
Dolar 4 tl altina düşerse biteriz ihracat yapamayız millet pc alamiyor diye isyanmı çıkaralım.

Dolar 4 tl altina düşerse biteriz ihracat yapamayız millet pc alamiyor diye isyanmı çıkaralım.
Neden ihracat yapamayalım? Euro, Dolar karşısında 1,10 iken Avrupalı Devletler ihracat yapamıyor mu? Bahane üretmek yerine bir şeyler üretsek, Doların yükseleceğini veya düşeceğini konuşmayız bile.

4 liradan ziyade 1=~1 seviyelerine gelirse ihracat yapamayız. Kendi ürettiğimiz, dışarıdan aldığımıza nazaran daha pahalı olacağından dışa bağımlılık %100'e çıkar. Buda istemediğimiz bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı