Dolar ve Euro ile alışveriş nasıl yapılır?

249873

Kilopat
Kayıpsız banka komisyonu olmadan en uygun şekilde paramı euro veya dolara nasıl çevirebilirim? Almak istediğim ürünler genelde euro veya dolar fiyat etiketine sahipler.

Aktif kullandığım banka uygulamaları şu an ziraat ve Nays uygulaması. Ama VakıfBank, Akbank ve İş Bankası hesaplarımda mevcut. Bazıları kripto para kullanabilirsin diyorlar ama o piyasayı cidden hiç bilmiyorum.

İyide çevirmene gerek yok ki Hesaptan döviz değeri ne ise (bankanın belirlediği kur oranı) ödemeyi yaparsın. Döviz alıp satmana gerek yok.

Benim bildiğim, kripto piyasasında komisyon kesilmiyor ya da daha az kesiliyor, o piyasanın pek bir olayı yok zaten. Binance'dan alım satım yapabilirsiniz.

İyide çevirmene gerek yok ki Hesaptan döviz değeri ne ise (bankanın belirlediği kur oranı) ödemeyi yaparsın. Döviz alıp satmana gerek yok.

Mesela 15 Nisanda 9 Euro'luk bir alışveriş yaptım. O tarihte 9 euro 310TL civarıydı Ziraat Bankası benden 330TL civarında çekmişti.

Mesela 15 Nisanda 9 Euro'luk bir alışveriş yaptım. O tarihte 9 euro 310TL civarıydı Ziraat Bankası benden 330TL civarında çekmişti.
Bu oranlar bankalar arasında kur farklarından kaynaklı.(ve ayrıca işlem ücreti alıyorlar)
Yurt dışı sitelerden alışveriş için kullanacaksanız en para kullanın. Kur farklarını en gercekçi yansıtan yanlış hatırlamıyorsam finans (enpara) yapıyordu.

Siz direk dövize geçirip bırakmak istiyorsanız en mantıklı tercih kripto olur. Farkları en düşük ve değerinde çıkış için mantıklı olan kriptodur. Bir kripto hesabı açın.

Vakıfbank kredi kartıyla yurt dışından yapılan harcamaları direkt dolar olarak yansıtıyor. Bankada dolar hesabın varsa oradan ödeyebiliyorsun. Ama online mağazalarda işliyor mu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…