Western Union olabilir. Bankalar arası IBAN'a uluslararası transfer olabilir. Miktara göre değişir. Örneğin Western Union diyelim. 100 dolara 3 4 dolar civarı masraf alır. 200'e 6 alır mesela. 500'e 9 alır gibi gibi. Kendi sitesinden hesaplatma yapabilirsin muhtemelen veya Google'dan öğrenebilirsin. Swift işlemi de olabilir bankadan banka hesabına ama işlem birkaç gün sürebiliyor. Büyük meblağlar söz konusu değilse atıyorum birkaç bin dolara kadar masrafı 20 * 30 doları geçmez diye düşünüyorum. Western Union güvenilir bir sistemdir.
Cİddi meblağlarsa mesele.. ve ortada haklı bir gerekçe yoksa vergi kapsamına girerse hiç şaşırmam .. ki bence bu yüksek bir yüzde.. Bilemedim. Hiç duymadım bu kadar yüksek bir yüzde.. Ben konuyu western union ile çözmeni öneririm. yüzde 10 a bile denk gelmez belki masrafı.. Ama .. Meblağ çok yüksekse western union da bir üst rakam belirleyebilir.. Malum yasadışı işler para akışları olmasın falan diye.. o verigiy neye istinaden kesmekten bahsediyorlar bu arada ? Para kazancıysa mesele gelir vergisine tabi olur o rakam .. Ama gelir vergisi yüzde 40 mı ??? Faturalı bir şeyse karşı taraf resmi kurumsa tabi gelir vergisi olacak. ama yüzde 40 bana yüksek geldi.. Onu araştır önce .. ve hala western union moneygram tarzı trasnfer yöntemini öneririm.. çok cüzidir ... ama karşı taraf bir kurumsa resmi iş yapacağı için buna yanaşmayabilir de .. iban a göndereceğiz bu resmi bir iş de diyebilirler.. Böyle durumda ülkemizin kanundaki gelir vergisi kesintisi neyse ona tabi olacaktır... artı cüzi banka komisyonuHocam direk IBAN veya hesaba transfer de %40 vergi kesileceği söyleniyor nedir bu durum acaba?
Cİddi meblağlarsa mesele. Ve ortada haklı bir gerekçe yoksa vergi kapsamına girerse hiç şaşırmam. Ki bence bu yüksek bir yüzde. Bilemedim. Hiç duymadım bu kadar yüksek bir yüzde. Ben konuyu Western Union ile çözmeni öneririm. Yüzde 10'a bile denk gelmez belki masrafı. Ama. Meblağ çok yüksekse Western Union da bir üst rakam belirleyebilir. Malum yasa dışı işler para akışları olmasın falan diye. O verigiy neye istinaden kesmekten bahsediyorlar bu arada? Para kazancıysa mesele gelir vergisine tabii olur o rakam. Ama gelir vergisi yüzde 40 mı? Faturalı bir şeyse karşı taraf resmi kurumsa tabii gelir vergisi olacak. Ama yüzde 40 bana yüksek geldi. Onu araştır önce. Ve hala Western Union moneygram tarzı trasnfer yöntemini öneririm. Çok cüzidir... Ama karşı taraf bir kurumsa resmi iş yapacağı için buna yanaşmayabilir de. IBAN'a göndereceğiz bu resmi bir iş de diyebilirler. Böyle durumda ülkemizin kanundaki gelir vergisi kesintisi neyse ona tabii olacaktır... Artı cüzi banka komisyonu
muhtemelen evet.. bakan sensin. işlemi kendi bulunduğun ülkeden yapamıyorsun muhtemelen ip adresinden dolayı belki de . Sistem senin ülkeni görür her türlü. Vpn kullansan bile görür. oradaki garanti hesabından bir banka kartı alsaydın bu sıkıntıyı yaşamazdın . Yalnız şu var.. Oradaki hesabına dair bir banka hesabı uygulaman yok mu ki senin? Oradaki hesabının bağlı olduğu bir uygulama ve banka kartı edinmeliydin .. Hoş, oraya yatan bir maaşın burada gelir vergisine girmesini mantığım almıyor benim şu an.. Ortada bir yanlış bilgilendirme de olabilir. Hesapların arasında minik bir meblağ göndererek denemesini yapabilirsin veya bir şekilde oradaki banka hesabını burada kullanabiliyorsan işçiliksiz altın alıp sonra bozdurup nakite çevirebilirsin. Maaş senin buradaki hesabına yatırılıyor olsa gelir vergisini anlarım da .. Oradaki hesabına yatırılıyorsa orada da vergiye giriyor olmalı.. Öyle bir durumda çifte vergilendirme olmaması lazım. Bir yerde bir bilgi hatası var gibi .. Bunu garanti bankasıyla bir görüşmeni öneririm. Yurtdışında kazanılan bir para bu şekilde vergiye giriyor olsa hiç bir gurbetçi ülkeye para getirmez zira.. Bir yerde bir informasyon hatası var bence. veya yüzde 40 değildir en azından .. Bilakis sen ülkeye döviz getiriyor sayılmalısın.Şirket maaşı dolar olarak garanti hesabına yatırıyor, oradaki garanti hesabından da Türkiye'ye göndermemiz gerek. İşin özeti bu. Western Union'a baktığım zaman alıcı ülkesi Türkiye çıkmıyor şu an Türkiye'den baktığım için mi çıkmıyor acaba?
O kişi western union ile göndersin parayı bence. veya ufak bir mebalğı göndermeyi denesin kesinti olacak mı veya ne kadar olacak.. Ben resen bir kesinti olacağını zannetmiyorum.. Yurtdışından gelen her paraya öyle büyük vergiler koysalar ülkeye döviz girişi olmaz buna emin olun..Vergi muhabbetinde bir yanlışlık var evet. Dominikten parayı gönderecek kişiye biri söylemiş ama bizim onunla bir işimiz yok bence. Maaş Dominik'teki kisinin garanti bankasındaki döviz USD hesabina yatıyor. O USD de Türkiye'ye gelmeli ama bir türlü kesin nasıl gelir çözemedim. Ortalama miktar 2-3 bin dolardır transfer olacak.
O kişi Western Union ile göndersin parayı bence. Veya ufak bir mebalğı göndermeyi denesin kesinti olacak mı veya ne kadar olacak. Ben resen bir kesinti olacağını zannetmiyorum. Yurt dışından gelen her paraya öyle büyük vergiler koysalar ülkeye döviz girişi olmaz buna emin olun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.