Domuz eti neden hoş görülmez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada yanlış anlaşılmasın ben İslam karşıtı veya kimsenin dini inancını sorgulayan biri değilimdir. Öyle bir izlenim de vermek istemem. Sadece sorgularım sorarım o kadar. Ama işte İslam dini özellikle günümüzde bu kadar hoşgörülü değil. Her ramazan ayında oruç tutmuyor diye dövülen insanlara şahit oluyoruz.
Bende dini bütün bir insan değilim. Ama verilen örnekler çok yanlış bunlara tepki gösteriyorum. Örneğin oruç tutmayanları dövün gibi bir ayet hadis yok. Oruç tutmayanlara saygı gösterilmemesi bizim ülkenin yozlaşmasının göstergesidir, Islamın emrinin değil. Hoşgörü ve zorlamanın olmaması Islamın en büyük özelliklerinden. Ama bir durumda sizde haklısınız Diyanet bile faiz yiyip (haram) ve adam kayırıyor. O yüzden sözde müslüman olup Islamiyeti yaşayanları değil de Islamiyetin emirlerini göz önüne almak daha mantıklı oluyor.
 
Dinimizde haram diyorsa haramdır!.Dinimizde zorlama yoktur ve isteyen içkisinide içer isteyen midyesinide yer. O onun müslümanlığına kalmış bir şey. Midye konusuna gelirsek midye mekruhtur. Bana kalırsa sigara bile haram ama yapacak bir şey yok.
 
  • Beğen
İfadeler: 900
Hocam inanmayacaksınız ama Mustafa karataş isminde bir din hocası var,(Sözde) Bugün Eki Görüntüle 472488
Buradaki Otel'in üstünde duran boğa boynuzu sembol'ünde bir sopa gördüm, Yanlış hatırlamıyor isem hilal olması gerekiyor ve boğa boynuzu islamiyet'e aykırı.
Göremiyorum ama tam adı nedir bakayım internetten büyük resmine? Çünkü bazen hilal yanına allah kelimesini de motifli yazıyorlar onla karışmasın yani. Yoksa boğa boynuzunun islamiyette bir yeri yok çünkü dediğin gibi.
Domuz eti yemememiz bana göre tamamen saçmalık. Fakat bundan sonra yesem de tadını beğeneceğimi zannetmiyorum.
Artık eskisi gibi katı değil zaten insanlar. Çok yerde domuz ürünü marketleri var. Denemek istersen salam gibi olanı alıp deneyebilirsin. Ama zaten çok matah bir şey değil yani:)
Ama bir durumda sizde haklısınız Diyanet bile faiz yiyip (haram) ve adam kayırıyor.
Yani diyanete bile güvenemiyorsa insan bu sefer sahte hocalara meydan kalıyor. Bu sefer ne hoşgörü ne gerçeklik kayboluyor dini konularda.
 
"İmam Ebû Hanife (r.a) diyor ki: "Bana dünyayı bağışlasalar yine "nebiz" denilen içkinin haram olduğunu söyleyemem. Çünkü bunun haram olduğunu söylemek zımnen bazı sahâbîlerin fasık olduğunu söylemektir. Bana dünyayı bağışlasalar yine de nebizi içmem. Çünkü benim ona ihtiyacım yoktur."

Haram olan şarap mı alkollü içecekler mi? Neden bir yerde şarap diye tercüme edilmişken başka bir yerde içki deniyor? içki kategorisine tein ve kafeinden dolayı çayı ve kahveyi de eklememiz gerekmiyor mu? Tercümanın keyfine kaldıysak Allah'ın asıl neyi haram ettiğini anlayamayacağız hiçbir zaman.


“Şarap gerçekten ruhun gıdasıdır/Onun rengi ve kokusu gülün rengini ve rayihasını bastırır/Tad bakımından baba öğüdü gibidir; acı fakat yararlıdır/Şarap içmek cahile göre batıl, bilgin yanında haktır/Aklın fetvası ile âlime helal olmuştur/ Şeriat hükümlerinde ahmak olanlar için haram sayılmıştır/Cahili şeytana, bilgeyi tanrıya yöneltir.” İbn-i Sina (ö.1037)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı