Donanım Arşivi nasıl bir forum?

Hocam, Donanım Arşivi forumunu hiç kullanmadım, nasıl bir yer?
Ben uzun süredir oradaydım. İçindeki insanlar iyi; tabii çocuk da var, adam gibi düzgün insan da var. Ama yönetim kesinlikle sorunlu. Yönetimden 100 kişiyi toplasan 5’i anca memnundur. Konulara cevap geliyor ama yeni üyeler bazen çok ciddiye alınmıyor, örgütlenme misali şeyler dönüyor. Adam sevdiğine cevap veriyor; sevmediğine ya da tanımadığına pek bakmıyor. Forumu uzun süredir kullanan kişilere bile haksızlık yapılıyor; 50 bin mesajı olan 3-4 kişi bile forumu bıraktı.

Burası gibi konu onaylama, üyelik onaylama falan yok. 15 tane multisi olan bile var. Saçma sapan konu açanlar var; aynı konudan 15 tane açan var ve konu onaylanmadığı için sürekli yeniden açıyorlar. Yönetim görmeyince forumu işgal ediyorlar resmen. Konu onayı olmadığı için bazen reklam yapanlar oluyor, rahat rahat post atıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç kasıntı değil buranın aksine yaptığın herhangi hatada yasak veya uyarı vermiyorlar. Fakat burada daha önce Türkçede adını sanını duymadığım bir şeyden uyarı veriliyor.

Ciddiyetin olmadığı bir yer, Technopat biraz daha disiplinli, katı, ciddi, böyle daha güzel bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatörlerin bile ciddi olmadığı bir forum.

Bir de bir ara @FehmiDogru.js hocamla bana musallat olan bir arkadaş orada Fehmi'nin panel bilgilerini roman kıvamında anlatmıştı
Çok şükür o mesajlar silindi...

Güzel bir forum, 2020'de açıldığından beri orada sürekli aktif olmasamda bulundum. Bence şu an tek sıkıntısı yönetim. Bir içeriği rapor ettiğinizde dönüş yapılması günleri buluyor. Onun dışında bence güzel.

Hiç kasıntı değil buranın aksine yaptığın herhangi hatada yasak veya uyarı vermiyorlar. Fakat burada daha önce Türkçede adını sanını duymadığım bir şeyden uyarı veriliyor.
Evet, öyle. Daha rahat bir yer; kasıntı değil.

Kitlesini sevmediğim bir forum katı değiller bura gibi ama umursanmadigindan oda.
Evet, katı değiller ama umursamadıklarından değil; biraz daha kitle kalsın diye. 30 uyarım falan vardı ama %50’si haksızdı. Ya da ilk üye olduğum zamanlardandı. Herkesi banlasalar, biliyorlar ki etkileşim düşecek.

Ciddiyetin olmadığı bir yer, Technopat biraz daha disiplinli, katı, ciddi, böyle daha güzel bence.
Bence fazla katı olması da abartı geliyor. Bana göre forumun biraz daha serbest olması daha iyi. Çok küçük şeylerden uyarı veya ban almak kötü bir şey bence. Hatta ben o forumda kalsam, öneri olarak bana göre küçük küfürlerin de serbest kalmasını isterdim. Günlük hayatta cümlenin sonuna sıkça eklediğimiz, alışkanlık haline gelen küfürler; kişiye hakaret olmadığı sürece serbest olmalı. Mesela bir ara yanlışlıkla böyle bir şey yapmıştım, uyarı almıştım

Çocuklar olabiliyor, ona bir şey diyemem. Ama modların insanlarla etkileşimde olması bence güzel. Ancak bahsettiğim örgütlenme, resimde de gözüküyor; adamlar kimle yakınsa, onunla konuşuyorlar ve şakalaşıyorlar.

%100 küfür olan yazıları raporlamama rağmen onaylamıyorlar; hatta bazen reddediyorlar garip bir şekilde. Bunun hakkında bir konu açıldı, mod aktif. Hatta adama DM’den yazıyorum, “raporlara bak” diye; ancak o zaman bakıyor.

Yani, konu açarken kontrol etmiyorlar ve multi hesapları kabul ediyorlar.

Yani, konu açarken kontrol etmiyorlar ve multi hesapları kabul ediyorlar.
Evet, banlandıktan 2 dakika sonra kendime bile multi açtım . Bu ban yiyen arkadaşlarımdan birinin 15 multisi var ve onay falan gerekmiyor; sadece e-posta onayı yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…