Donanım editörü olmak istiyorum ?

K

Kimliksiz_Genç

Ziyaretçi
Arkadaşlar, ben 15 yaşındayım. Bilgisayar ile küçüklüğümden beri merak'ım var. Özellikle donanım hakkında. Hani ekran kartı, ram gibi parçaları söküp takmaktan zevk alıyorum. Hatta kendi bilgisayar'ımı kendim montaj ettim. Komşuların yada akrabaların bilgisayar'ları bozulunca ben tamir ediyorum. Üniversite'ye gelince hangi bölümü okumalıyım ?

Arkadaşlar, hergün kendimi daha da geliştiriyorum. Mesela, internette video izliyorum. Açılan konuları okuyorum. Özellikle technopat forum'da çok zaman geçiriyorum. Ki bu bana çok faydalı oluyor. Şimdi sizden istediğim. Özellikle Recep abi. İleride iyi bir bilgisayar'cı olmak için ne yapmam gerekiyor. Yada bir donanım editör'ü için. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Cevaplarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi, ben daha lise 3 sayısal okuyorum. Üniversite için hangi bölüm seçeyim diye senden yardım bekliyorum. Ama donanım editörü en büyük hayalimdi. Kime dediysem donanım editörlüğü yerine bilgisayar mühendisliğini önerdi. Sende pek önermiyorsun. İleride işsiz kalmamak için ne yapmalıyım. Bilgisayar alanında ?

Bence bilgisayar mühendisliği için çabalamalısın fakat hayallerindende vazgeçmemelisin. Mühendisler işin donanım kısmıyla değilde ağırlıklı olarak yazılım kısmı ile uğraşırlar. Ama mühendislik okuyorsun diye donanımdan vazgeçicen diye bir şart yok,en azından bence. Bu işi seviyorsan ünide okurkende bununla ilgilenebilirsin. Hatta üniden sonraki mesleki hayatındada. Boş zamanlarını ayırırsın demiyeceğim çünkü bu işi gerçekten seviyorsan mutlaka bu işe ayırabileceğin zamanın olacaktır. Belkide bu alanda inanılmaz bir seviyeye geliceksin. Böylece bir taraftan hayalin olan şeyi yaparken diğer taraftan ise geleceğini riske atmamak adına mühendislikte ilerlersin.

Aslında ben şöyle düşünüyorum bazen; üniversite'yi gece öğretim olarak okuyacağım. Sabahları ise bizim buradaki bilgisayar firma'larında çalışmayı düşünüyorum.(vatan,teknosa,babaoğlu v.b) Bu şekilde hem para kazanırım, hemde bilgisayar alanında kendimi daha da geliştiririm. Sizce böyle birşey yapmamı önerir misiniz ? Çünkü donanım'ı çok seviyorum.

Sınavdan ve kazanacağın üniversite'den ümitliysen girişme. Recep abi Almanca (Dil, Edebiyat ve Öğretmenlik'ti sanırım) okumasına rağmen bu işi yapıyor. Yani adam hem eğitimini tamamladı hemde sevdiği işi yapıyor. ^^ Donanım editörlüğü biraz kendini geliştirmenle vs. alakalı olabilir. Yazılarınla, üslubunla, ilişkilerinle vs... Recep abi belli bir zaman ASUS'ta çalıştı artık tanıdıkları, bağlantıları var bu ona işinde kolaylık sağlıyor mesela. Yani senin gayret edip kendini geliştirmen bu alanda gerek. Aynı zamanda eğitiminide bu işe güvenip boşlamaman...

Teşekkür ederim. 2 yıl kaldı lisenin bitmesine. Sizce bilgisayar alanında üniversite olarak hangi bölümü okumalıyım ? Yani üniversiteyi bitirince kolaylıkla iş sahibi olmak istiyorum. Şuan ülkemizde atanamayan bir çok öğretmen var. ve bunları %50 öğretmenlikten umudunu kesmiştir. Yani başka bir meslek'te çalışıyor. Bu durumu günlük hayatta çok görmüşüm. Konuyu fazla saptırmadan son bir şey daha sormak istiyorum.

Ben yukarıdaki yorumda da belirmiştim zaten. Üniversiteyi gece öğretim okumayı planlıyorum. Yaşadığım şehirde olmasa bile başka bir şehirde. Gündüz çalışırım ve gece okurum. Ama çalışacağım yerler ise; vatan yada vatan bilgisayar'a benzer mağaza'larda çalışmayı düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir ?

Bana kalırsa bu gece çalışma işi seni zorlayacaktır. Hem iş hem okul bir arada biraz zor gibi geliyor bana tabi senin seçimin. Üniversiteler artık çoğaldı, türlü türlü üniversite var. Mezun olunca iş bulabilmek yarı şansa, yarı da senin kendini geliştirmiş olmana bağlı, tabi üniversitenin ismini de göz ardı etmemek lazım. Benim önerim şimdiden derslerine çok çalışıp, iyi bir üniversite kazanmayı hedeflemen. Elektrik-elektronik mühendisliği donanımsal konularda çalışmalar yapıyor. İyi bir üniversite yaşamından sonra Intel, AMD gibi firmalarda iş bile bulabilirsin. Ben de bu sene üniversite sınavına girdim ve Bilgisayar Müh. kazandım. Ben de senin gibi küçükken tanıştım bilgisayarlarla, ilgim vardı o yüzden seçimimi o yönde kullandım. Şu an bilgisayar hakkında orta düzey bilgim var ancak programlamayla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmesem de ilgili olduğum için üniversitede öğrenebileceğimi düşünüyorum, yenilikleri takip ediyorum. Bence meslek seçiminde önemli olan o mesleği yapabilecek durumda olman, mesleğini sevmen ve seçeceğin mesleğe ilgili olman. Sende gayret ve ilgi olduğunu görüyorum o yüzden istediklerini gerçekleştireceğini düşünüyorum. Editörlük meslekle ilgili değildir çoğu zaman, ilerde karşına o şans da gelir bence merak etme. Şimdiden başarılar.

Öncelikle bana zaman ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Benim, abim de gece öğretim okumuştu. Gündüz çalışıp akşam okula gidiyordu. Şuan evlendi zaten. Yani bende yapacağıma inanıyorum. Forum'u takip ediyorum. Donanım hakkında bilmediğim şeyleri forumda öğrendim. Şuan programlama üzerine kendimi geliştirirsem. Yani mühendislik okursam. Her yerde iş bulabilirim diye düşünüyorum. Şu mühendislik hakkında okumam için şuan ne yapmamı önerirsiniz. Yani hangi program'lara çalışmalıyım. Tabi bu arada lisedeki ders'lerimi ihmal etmeyeceğim. Şimdiden kendimi, bilgisayar mühendisliği hakkında yavaş yavaş geliştirmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız çok makbule geçer.

11. sınıf olduğunu göz önüne alarak konuşuyorum. Kesinlikle zamanını çok iyi değerlendirmelisin. Bilgisayar oyunları vs. oyna fakat kendini çok kaptırma çünkü bu dönemlerdeki zamanın bunlara harcanmayacak kadar kıymetli. Sürekli yeniliklere açık ol,sürekli araştır,çok oku,çok dinle ve asla pes etme. Ben sana üniversite olarak eğer maddi imkanın varsa istanbulda okumanı öneririm. Ve eğer bilgisayar okucam diyorsan bu işin zirvesini yani bilgisayar mühendisliğini oku derim. İşşiz kalırmıyım gibi birşey düşünme. Sen elinden gelenin en iyisini yaparsan sürekli kendini geliştirirsen sana açılmayacak kapı yoktur. Hatta kendi kapını kendin bile açabilirsin. Aşağıda verdiğim sitedeki makaleleri okumanı tavsiye ederim. Sana yardımcı olabilecek makaleler mevcut.

Bilgisayar Mühendisi Ne İş yapar? Program Nedir? Çeşitli Sorular?

Şimdiden bir programlama dili öğrenmen senin çok yararına olacaktır fakat ondan daha önemli birşey varsa eğer o da üniversite. Üniversite çalışmasını kesinlikle son sınıfa yani 12. sınıfa bırakma. Ben ve etrafımdaki bir çok kişi bu sebepten dolayı hedeflediğimiz yerleri kazanamadık. Şuan çalışmaya başlamanın tam zamanı. İmkanın varsa dershaneye git ama illa ki şart değil. Güzel bir çalışma programı ile başarabilirsin. Dediğim gibi üniversite sınavı önceliğin olsun. Bu basamağı geçince zaten kendini geliştirmek için eskisinden çok daha fazla zamanın ve imkanın olucak. Emeklerinin karşılığını misliyle alırsın umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…