Dosya.co virüs mü?

TombulTux

Decapat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Merhaba, ben bir şeyler indirirken baglantılar hep dosya.co uzantılı yerlerden indiriyordum bilgisayarım yavaşlamaya başladı. Technopat'ın kurallarında da yasaklı site olduğu söyleniyor sitede virüs mü var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin dosya yükleyebildiği bir site sende dosya yüklersin bende yüklerim ama başkası virüslü dosya yükler.

Merhaba, ben bir şeyler indirirken baglantılar hep dosyaco uzantılı yerlerden indiriyordum bilgisayarım yavaşlamaya başladı. Technopat'ın kurallarında da yasaklı site olduğu söyleniyor sitede virüs mü var?
Virüs değildir. Google Drive gibi bir bulut depolama servisi gibi düşünebilirsiniz. Fakat Google Drive gibi güvenlik önlemleri almıyorlar diye biliyorum. Bu yüzden indirdiğiniz dosyadan emin değilseniz mutlaka taratın.

Bende güvenlik önlemleri almıyorlar diye biliyorum hocam.

Dosya yükleme sitesinde site değil dosyayı yükleyen virüsü yükler. Sitede virüs yok, indireceğin şeye dikkat et.

Yani dosyaların içinde kendini fark ettirmeden girebilecek RAT'lar falan olabilir.
Geçen arkadaşım Oyun isimi ile (Undertale vs.) dosya.(?) sitesine 3-4 tane RAT içeren dosya yükledi. Bu siteye yüklenen şeyler arama ile çıkabildiği içinde indiren kişi sayısı 15’i aştı dedi bana.

Yani dosyaların içinde kendini fark ettirmeden girebilecek RAT'lar falan olabilir.

En son sanal bilgisayar için Windows 98 ISO indirmiştim ondan beri cok yavaş SSD.
Dediğim gibi yükleyen kişinin vicdanına bağlı. İsterseniz MBAM ile taratın SSD’i.

Dosya.** dan dosya indirmeyin. İndireceğiniz şeyin sonuna archive.org yazip indirebilirsin. Eğer yoksa MediaFire veya Google Drive olan linklerden indir. Eğer hiçbir farklı şey yoksa indir ama tarat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…