DotA 2 oynanır mı?

Niye a büyük?

Bence LoL oynanır. Dota çok zor gibi.
Ha bana kalsa hiçbiri oynanmaz. Kanserler. Dota'yı oynamadım merak ediyorum ama ful para diye gördüm Dora'da.

MOBA geçmişiniz yoksa çok zorlanırsınız hatta anlamayabilirsiniz. Ben LoL'den geçmeme rağmen en az 400 saatte öğrendim her şeyi. Tabii Pro oyuncuları izleyerek ve oynayarak.

Doğru yazımı öyle çünkü. DotA'nın açılımı Defense of the Ancients'tır. İngilizce dilinde birden fazla kelimeden oluşan özel isim, başlık vb şeyler yazılırken "a" , "an" , "of" , "the" gibi artikeller "eğer başka kelimelerin arasında ise" baş harfleri küçük yazılır. Diğer kelimelerin baş harfleri büyük yazılır. Bu kısaltmalar için de geçerlidir. Çoğu kişinin bildiğinin aksine Lord of the Rings Lotr diye değil LotR diye, bir başka örnek World of Warcraft ise WoW diye kısaltılır mesela.

Ancak kelime dizisinin başında yer alıyorsa, mesela "The Walking Dead" gibi, "A" , "An" , "The" artikellerinin ilk harfi büyük yazılır. Bu durumda kısaltması da TWD olmalıdır.

Hocam üniversite hayatım Dota ile geçti, Dota 1, Dota 2.. Binlerce saatim vardır. Mezun olmam ile birlikte bıraktım oynamayı. Çok nadirde olsa girip botlar ile maç atıyorum, online girmiyorum artık.
Arkadaş grubunuz olursa yada takımınız iyi olursa oynanacak bir oyundur, zevklidir denk gelen takıma göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…