Download hızı normalden fazla düşük

Laksed

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
126
Bu konu hakkında daha önce de konu açtım fakat bu sefer farklı. İnternet hız testinde downloadım 2-5 arası falan çıkıyor. Upload ve ping değerleri ise normal gözüküyor. Fakat oyunlarda garip bir gecikme oluyor LoL'de 30-60 arası değişmeye başladı pingim. Başta oyunla alakalı sandım fakat sanırım internetle alakalı. Download hızı böyle olunca bir oyun indiriyim bakalım kaç gün diyecek diye Steam'den Rainbow güncellemesi başlattım, saniyede 10-15 MB indiriyor o indirme hızıyla. Sorun ne hala anlamış değilim bilgisi olan var mı?
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-02-09_022025.png
    resim_2021-02-09_022025.png
    221,3 KB · Görüntüleme: 163
Hız testi için bu siteyi de deneyin.
 
Hız testi için bu siteyi de deneyin.

İnternet sunucuları zamanla internet hızınızı yavaşlatırlar, ayrıca kalitesiz modem verirler, hızınızı yavaşlatma amaçları daha yüksek bir tarifeye geçmenize sebep olma gayesi taşır, bu hususa da dikkat edin derim.
 
İlk olarak Speedtest uygulamasını yükleyin.
Tüm uygulamaları arka plandakilerde dahil kapatın. Özellikle ağ kullanan uygulamaları, daha sonra test edin. Çıkan hız değerlerinin ekran görüntüsünü alın. Lightshot ile rahatça alabilirsiniz.
Daha sonra Modemi yeniden başlatın. Ayrıca bağlantıdaki yazılım ile İnternet ayarlarını sıfırlayın.
Ayarların hepsini uygularken, bilgisayarı yeniden başlatmayı soracaktır. Bunlara hayır deyin ve tüm işlemler bitince yeniden başlatın.

Daha sonra hız testini tekrar yapın.
 

Geri
Yukarı