DP ile TV'den Ses Alamama

Seha Avunduk

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16GB (1x16GB)
Ekran kartı
Msi Geforce RTX 2060 Super Ventus GP 8GB
Anakart
Asus PRIME B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar ben çift monitör kullanıyorum. Bu monitörlerden biri HDMI diğeri DP ile bağlı. Ekran kartımda da toplamda 1 HDMI, 3 DP çıkışı mevcut. Yani geriye sadece 2 tane DP kalıyor. Elimdeki bir HDMI kablosuyla TV'ye bağlamak istediğim için DP to HDMI dönüştürücü alıp DP çıkışından HDMI kablosu ile TV'ye bağladım. Görüntü sorunsuz geliyor fakat TV'den ses alamıyorum. Dönüştürücüyle mi alakası var, sürücülerle mi alakası var, yoksa bambaşka bir şey mi bir türlü çözemedim. TV, ses denetim masasında görünmüyor. Buraya da görseli bırakıyorum (Aktif olanlardan biri kulaklığım, diğeri monitör. Devre dışı olanların TV ile bir alakası yok):

Çok teşekkür ederim. Hiçbir şekilde halledemezsem mecburen böyle bir şey denerim artık, yapacak bir şey yok.

Benim PC de GTX 1060 ekran karti var. İki gün öncesine kadar display girisinden TV'nin HDMI ina bağladğım bir kablom vardi yani direk kablo dönüştürücü kutu değil. PC'nin ses ayarlarından çıkış kaynağını TV'yi sectiğimde sesi gayet güzel iletiyordu fakat kablom bir kaza sonucu koptu. Bende elimde HDMI kablosu var diye gittim display to HDMI dönüştürücü bir kutu aldim. Sonuç sizinle ayni. Ses çıkış özelliklerinde TV görünmüyor. Ne yaptıysam ses iletemedim. Yani benim anladığım bu işten dönüştürücü kutu yerine direk bir ucu display bir ucu HDMI olan bir kablo sesi iletiyor. Tekrar kablo almam gerekecek.

Resimdeki pencerede yoksa, aygıt yöneticisinden değişiklikleri kontrol edebilirsin hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…