DPC_WATCHDOG_VIOLATION Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Ömerfk41

Decapat
Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, yaklaşık 6 ay önce bu özelliklerde bilgisayar topladım. Aldığımdan beri sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Normalde çözmüştüm sonra DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası almaya başladım. Ay başından beri sıklaştı bu mavi ekran hatası. Rica etsem yardımcı olur musunuz?


Sistem:
  • AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
  • XFX RX 5500 XT 4 GB ekran kartı.
  • ASUS B450M PLUS anakart.
  • Adata Swordfish 500 GB M.2 SSD.
  • XPG 8 GB X2 3200 MHz RAM.
  • Windows 10 Pro.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız hataların çoğunluğu ekran kartı kaynaklı. Bir de Valorant için hata gördüm. Eksik olan Windows güncellemesi varsa yapın. BIOS sürümünü kontrol edin. Yenisi varsa güncelleyin. Otomatik sürücü yüklemeyi kapatın. Buradan bakabilirsiniz. Ekran kartı sürücüsünü DDU kaldırıp WHQL sürücüyü yükleyin. 21.3.1 olan sürücüyü yükleyebilirsiniz. Valorant hatalarına Vanguard sebep olabilir. Kaldırıp deneyebilirsiniz. Mevcut olan Minidump dosyalarını silin. Sistem hatalarını düzeltmek için DISM aracını kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Aldığınız hataların çoğunluğu ekran kartı kaynaklı. Bir de Valorant için hata gördüm. Eksik olan Windows güncellemesi varsa yapın. BIOS sürümünü kontrol edin. Yenisi varsa güncelleyin. Otomatik sürücü yüklemeyi kapatın. Buradan bakabilirsiniz. Ekran kartı sürücüsünü DDU kaldırıp WHQL sürücüyü yükleyin. 21.3.1 olan sürücüyü yükleyebilirsiniz. Valorant hatalarına Vanguard sebep olabilir. Kaldırıp deneyebilirsiniz.

Hocam aynı zamanda 20.11.2 sürümü de kurulabilir.
bu konudan yararlanabilirsiniz hocam. Mesela arkadaşın sürümü 2202.

1620669200348.png
 
Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız.
 

Geri
Yukarı