DPI nasıl engellenir?

Nonexistent

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar, eski evimde TurkNet GigaFiber kullanan ve bayağı memnun birisi olduğum halde taşındığım binada Türk Telekom ile yaşanan sorunlar dolayısıyla altyapının aktif olmadığını, tek çözümün Türksat Kablonet olduğunu öğrendim. Bu beni bayağı üzmüş olsa da mecburen geçmek zorunda kaldım. Ancak, TurkNet kullanırken yasaklanan sitelere (Discord, Roblox vb.) DNS değiştirerek girebiliyorken şu an DNS değiştirdiğimde sitelere bağlanmaya çalışınca bağlantı sıfırlanıyor. Bunu biraz araştırdığım zaman Deep Packet Inspection yani DPI yüzünden olduğunu gördüm. Modem arayüzünde herhangi bir şekilde devre dışı bırakma seçeneği yok. Güvenlik duvarını devre dışı bırakmayı denedim ancak nafile, sadece VPN ve WARP ile girebiliyorum. VPN de takdir edersiniz ki zaten düşük olan internet hızımı daha da düşürüyor ve açıp kapatması zahmetli. DPI bypass etmenin kalıcı ve tüm cihazlara etki edecek bir yöntemi var mı?

Merhaba dostlar, eski evimde TurkNet GigaFiber kullanan ve bayağı memnun birisi olduğum halde taşındığım binada Türk Telekom ile yaşanan sorunlar dolayısıyla altyapının aktif olmadığını, tek çözümün Türksat Kablonet olduğunu öğrendim. Bu beni bayağı üzmüş olsa da mecburen geçmek zorunda kaldım. Ancak, TurkNet kullanırken yasaklanan sitelere (Discord, Roblox vb.) DNS değiştirerek girebiliyorken şu an DNS değiştirdiğimde sitelere bağlanmaya çalışınca bağlantı sıfırlanıyor. Bunu biraz araştırdığım zaman Deep packet ınspection yani DPI yüzünden olduğunu gördüm. Modem arayüzünde herhangi bir şekilde devre dışı bırakma seçeneği yok. Güvenlik duvarını devre dışı bırakmayı denedim ancak nafile, sadece VPN ve WARP ile girebiliyorum. VPN de takdir edersiniz ki zaten düşük olan internet hızımı daha da düşürüyor ve açıp kapatması zahmetli. DPI bypass etmenin kalıcı ve tüm cihazlara etki edecek bir yöntemi var mı?

GoodbyeDPI bu dediğiniz işlemi yapıyor DLL dosyaları sayesinde kalıcı olarak Yandex DNS kullanmazını sağlıyor service un installı çalıştırdığınız zaman düzeliyor.

Direkt olarak modemden yapılabileceğini sanmıyorum, ama bilgisayar için GoodbyeDPI kullanabilirsiniz.

GoodbyeDPI bu dediğiniz işlemi yapıyor DLL dosyaları sayesinde kalıcı olarak Yandex DNS kullanmazını sağlıyor service un installı çalıştırdığınız zaman düzeliyor.

GoodbyeDPI'ı incelediğimde özellikle Rusya ve YouTube yasağı hedefli olduğunu gördüm. ZIP dosyası içerisindeki hangi dosyayı çalıştırmalıyım?

İnternet admin arayüzünden DNS kurun.

Arayüzümde DNS ayarı yok. Türksat kendi DNS'lerinin kullanılmasını istiyor, değiştirseniz bile attığınız packet içerisindeki payload (sitenin adı, adresi vb.) Bilgisini inceleyen DPI sistemi mevcut, o yüzden yasaklı sitede bağlantı sıfırlanıyor.

Türkiye versiyonunu indirebilirsiniz.

Sadece kullanacağınız zaman açacaksanız "turkey_dnsredir", Windows servisi olarak kurmak istiyorsanız "service_install_dnsredir_turkey" yönetici olarak çalıştırın.

Bu dosyayı GitHub üzerinden indirirsem herhangi bir virüs problemi yaşar mıyım? Yönetici olarak çalıştırdığım için güvenmek zor geliyor. Güvenilir mi?

Arayüzümde DNS ayarı yok. Türksat kendi DNS'lerinin kullanılmasını istiyor, değiştirseniz bile attığınız packet içerisindeki payload (sitenin adı, adresi vb.) Bilgisini inceleyen DPI sistemi mevcut, o yüzden yasaklı sitede bağlantı sıfırlanıyor.

Bu dosyayı GitHub üzerinden indirirsem herhangi bir virüs problemi yaşar mıyım? Yönetici olarak çalıştırdığım için güvenmek zor geliyor. Güvenilir mi?

Yaşamazsın bende Türksat kullanıyorum.

Yaşamazsın bende Türksat kullanıyorum.

"Service_install_dnsredir_turkey. CMD" dosyasını. ZIP dosyasını ayıklayarak çalıştırmayı denedim ancak yönetici olarak çalıştırma seçeneği gözükmüyor, aç dediğimde ise SmartScreen devreye giriyor. Yönetici olarak çalıştırmadan SmartScreen'i atlasam çalışır mı?

"Service_install_dnsredir_turkey. CMD" dosyasını. ZIP dosyasını ayıklayarak çalıştırmayı denedim ancak yönetici olarak çalıştırma seçeneği gözükmüyor, aç dediğimde ise SmartScreen devreye giriyor. Yönetici olarak çalıştırmadan SmartScreen'i atlasam çalışır mı?

Çalışmaz açık kaynak kod sorun çıkmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı