DRAM Frequency vs XMP hangisiyle frekansları arttırmak daha mantıklı?

Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
KAPTAN
Arkadaşlar G.Skill 8 GB 3000MHz RAM kullanıyorum. XMP profile 2 yapınca 2933 MHz'ye çıkıyor. DRAM Frequency'den de 3000MHz ayarlayabiliyorum. Hangisi daha mantıklı?
Anakart: MSI B450M'a Pro Max.
İşlemci: Ryzen 5 2600.

XMP ayarını öneririm. Sadece ben değil RAM üreticisi de XMP'yi öneriyor 🙂 o XMP profilini belleğe kim kaydediyor sanıyorsun🙂

XMP kapalıyken işlemcim 60-65 dereceler de olurken açtığım zaman bunun üstüne çıkıyor Ryzen 5 2600 işlemciye sahibim ve stok soğutucu kullanıyorum. Kaç dereceye kadar sıcaklık değerleri normal sayılır?
Çok fazla bilgim yok ancak yabancı bir forumda XMP ayarının arkadaşın yazdığı gibi sadece frekans değil aynı zamanda voltaj, gecikme gibi değerlerin de uygun şekilde ayarlandığı profiller olduğunu okumuştum. Genelde sağlıklı olan burdaki profilleri kullanmak.
Çok ısınma yapıyor açınca 10 derece fark ettiriyor o neyden kaynaklı ki ?

XMP ayarını öneririm. Sadece ben değil RAM üreticisi de XMP'yi öneriyor 🙂 O XMP profilini belleğe kim kaydediyor sanıyorsun🙂
XMP profilleri anakartta depolandığı sanıyordum. Çünkü aynı bellek ASUS bir anakartta profil 2 ile 3000MHz ye ulaşırken MSI bir anakartta 2933MHz ye ulaşıyor. (Kendi düşüncem, fazla bilmiyorum)

Yük altında, stres testinde, oyunlarda falan 75 derece civarı, 75-80 derece arası fena değil denebilir stok soğutucuyla.

Pekala XMP deneyeceğim. Windows ayarlarını dengelide kullanıyorum fazla ısınma yapmasın diye? RAM'i etkiler mi?

Pekala XMP deneyeceğim. Windows ayarlarını dengelide kullanıyorum fazla ısınma yapmasın diye? RAM'i etkiler mi?
AMD çipset sürücülerini yükle. Çipset sürücüleriyle birlikte Ryzen özel güç planları da gelecek. Dengeli mod yerine Ryzen Balanced veya varsa Ryzen Dengeli modu seç güç planlarından.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı