Dram tarzı korku oyunu yapmak

Kraataos

Hectopat
Daha fazla  
3'lü arkadaş grubumuz var diğer arkadaşımla benim orta düzey C# bilgimiz var. 3. arkadaşımız grafik tasarımıyla uğraşıyor.

Geçen akşam Outlast oynarken içime bir korku oyunu yapma isteği geldi bende diğer arkadaşlarıma belirttim. İyi olur ama hiçbir deneyimimiz filan yok hayaliyle. Tabii ki Outlast gibi bir oyunu yapamayacığımızı biliyoruz. Ama en azından 2 3 saat sürebilecek FPS bakış açılı içinde biraz korku, mutluluk, üzüntü olmasını istiyoruz. Önerileriniz nedir? Hangi oyun motorunu kullanmamızı tavsiye edersiniz? 3 kişi ile bu iş bir sonuca erebilir mi?

Şunu belirteyim.
Hazır olsun bitsin tarzı bir oyun yapmak istemiyoruz. Keyif ile 1 sene bilemedin 2 sene fark etmeksizin yavaş yavaş her şeyi yerli yerine oturtarak devam etmek istiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde Csharp varsa Unity kullanın. Outlast gibi bir oyunu da yaparsınız onlar da insan sizde insansınız :D bu arada dışardan eleman alıyorsanız, modelleriniz kaliteliyse projede ben de çalışmak isterim.

Son düzenleme:
Elinizde csharp varsa Unity kullanın. Outlast gibi bir oyunu da yaparsınız onlar da insan sizde insansınız :D bu arada dışarıdan eleman alıyorsanız, modelleriniz kaliteliyse projede ben de çalışmak isterim.

Şu anlık arkadaş grubu olarak yapmak istiyoruz. 0 bilgimiz var. Unity ve Unreal Engine ne gibi farklar var extra olarak. Outlast galiba Unreal Engine ile yapılmış.

Şu anlık arkadaş grubu olarak yapmak istiyoruz. 0 bilgimiz var. Unity ve Unreal Engine ne gibi farklar var extra olarak. Outlast galiba Unreal Engine ile yapılmış.
Teorik olarak bir farkı yok oyun motoru parçaları birleştirmek için kullanılır. Oyun motorunu kullanmak için ilgili dilin syntaxını bilmen gerekiyor bundan ekstra olarak bu dilin syntaxı ile motorların geliştirdiği metodlar var unity için örnek veriyim rastgele bir sayı alıcaksın dotnet dünyasından random.next kullanabilirsin ama unity random.range diye bir şey yaratmış bunu da kullanabiliyorsun ve kullanılmalı da optimizasyon ve rastgelelik olarak daha iyi çalışıyor. Pratikte bilgisayar oyunları için UE kullanılıyor genelde ama bu bir kural değil. Rust Unity ile yapıldı sonuç olarak elinizdeki dil neyse onun motoruyla yapın derim. 0 bilginiz varsa önce dili öğrenin oyun motoruna sonra geçin takıldığınız yerleri internetten araştırırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı