Drift L gidonu titreme yapıyor

emirhaNz1

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Drift L var, gidonum titriyor inanılmaz derecede. Özellike tam 60-70 km hızları arasında çok titriyor. R kontrol bile edemiyorum. Sebebi nedir? Arkada çanta yok. Lastik hava basınçlarımı kontrol ettim. Ön amortisörlerden biri aşağı kaymış dediydi servis onu geri kaldırdılar fakat sorun yine devam ediyor. Titremesinin sebebi nedir? Horon tepiyor bildiğiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Drift L var, gidonum titriyor inanılmaz derecede. Özellike tam 60-70 km hızları arasında çok titriyor. R kontrol bile edemiyorum. Sebebi nedir? Arkada çanta yok. Lastik hava basınçlarımı kontrol ettim. Ön amortisörlerden biri aşağı kaymış dediydi servis onu geri kaldırdılar fakat sorun yine devam ediyor. Titremesinin sebebi nedir? Horon tepiyor bildiğiniz.

Furşta boşluk var mı? Ya da gidon aşırı yumuşak mı?

Furş nedir hocam? Gidonum yamuk değil hayır gidon sağlam sıkıntı yok gidonda.

Ön frene basıp motoru ileri geri ittirdiğiniz zaman bir boşluk hissederseniz furşta boşluk vardır bu da kafa sallama hareketini yapar. Ayrıca gidon aşırı yumuşaksa gene kafa sallar. Amortisörler kaymış dediniz üst ve alt meşneti kontrol ettirin vidaları gevşediği için amorsitörler dengesiz duruyor olabilir.

Ön frene basıp motoru ileri geri ittirdiğiniz zaman bir boşluk hissederseniz furşta boşluk vardır bu da kafa sallama hareketini yapar. Ayrıca gidon aşırı yumuşaksa gene kafa sallar. Amortisörler kaymış dediniz üst ve alt meşneti kontrol ettirin vidaları gevşediği için amorsitörler dengesiz duruyor olabilir.

Yani öncesinde kaza yapmıştım gidon değiştirdiydim kalyoncudan alıp gidonda problem olamaz ama diğer şeyleri çok anlayamadım nasıl test edebilirim? Bir de özellike en çok 60-70 km arasında titremesinin sebebi ne 100 de titremiyor 20 30 da da öyle çok titremiyor ama 60-70 de apayrı bir titreme var

Yani öncesinde kaza yapmıştım gidon değiştirdiydim kalyoncudan alıp gidonda problem olamaz ama diğer şeyleri çok anlayamadım nasıl test edebilirim? Bir de özellike en çok 60-70 km arasında titremesinin sebebi ne 100 de titremiyor 20 30 da da öyle çok titremiyor ama 60-70 de apayrı bir titreme var.

Denge topuzlarını taktınız mı?
1765314335861.png
şu parça

Evet takılı onlarda ama onlarda az kazalı gibi galiba geçen serviste yine sıktırdıydım.

Motoru orta sehpaya alın ön lastiği de düzleyin ve en arkadan bakın ikisi aynı hizada duruyor mu diye bakın eğer düz duruyorlarsa bir de gidona bakın ya gidonda ufak bir yamukluk vardır ya da zincir ayarı yaparken sahte ustacıklar 1 somunu açmaya üşendiği için tek taraflı ayar yapıyorlar bu yüzdende lastik çapraz bakıyor.

Motoru orta sehpaya alın ön lastiği de düzleyin ve en arkadan bakın ikisi aynı hizada duruyor mu diye bakın eğer düz duruyorlarsa bir de gidona bakın ya gidonda ufak bir yamukluk vardır ya da zincir ayarı yaparken sahte ustacıklar 1 somunu açmaya üşendiği için tek taraflı ayar yapıyorlar bu yüzdende lastik çapraz bakıyor.

Yani şimdi ustada bulamıyorum yaşadım yerde servise götürdüğümde amartisör dediler düzelttiler yine sorun devam edince dedikleri şey şu düşmüşsün ya da kasisten geçmişsindir diyor ee abi tamam diyorum sorunu çözün diyorum yok diyor sen düşmüşsün deyip yolladı yani garip

Yarın deneyeceğim hocam bunu teşekkürler yine dönüş sağlarım size

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı