DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası

onurryazgann

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2020
Mesajlar
171
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Az önce bilgisayarımı kapattım ve durduk yere böyle bir hata verdi. Son bir ayda 3. kez oluyor. Artık can sıkıcı bir hal almaya başladı. Neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada ekran görüntüsü olarak atmamamın sebebi PC'nin crash vermiş olması ve benim alıntı ve taslağı bu durumda açamıyor olmam. Geçen sefer bundan dolayı ceza yemiştim de. Hatırlatma olarak bırakayım buraya.
 

Dosya Ekleri

  • IMG20210616234515.jpg
    IMG20210616234515.jpg
    83,6 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleri tekrar kurduktan sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ardından CMD'de sfc /scannow komutunu çalıştırın. Ayrıca yazılımsal olarak overclock gibi durumlar söz konusu değilken donanıma pek zarar veremezsiniz içiniz rahat olsun.
 
Teşekkür ederim öncelikle. Şimdilik sorun yok gibi. Bir sorun olursa tekrar, buradan yazarım herkese teşekkür ederim tekrardan. Bu arada minidump dosyalarını arşive ekleyemiyorum hata veriyor. Ondan dolayı işinizi de biraz zorlaştırdım kusura bakmayın.
 
Teşekkür ederim öncelikle. Şimdilik sorun yok gibi. Bir sorun olursa tekrar, buradan yazarım herkese teşekkür ederim tekrar. Bu arada minidump dosyalarını arşive ekleyemiyorum hata veriyor. Ondan dolayı işinizi de biraz zorlaştırdım kusura bakmayın.

Hiç sıkıntı değil. Tamamdır sistemi biraz kullanın. Sonuçları paylaşırsınız.
 
Nedense bu sefer böyle oldu anlamadım.
Ow bu ciddi gibi görünüyor. Eğer onarma yerinden CMD'ye erişebiliyorsanız sfc /scannow komutunu çalıştırın. Olmazsa sistem geri yüklemesi yapın. Eğer sistem geri yüklemeside olmazsa format atmayı deneyin. Format ekranıda böyle garip gözüküyorsa donanımsal bir hata meydana gelmiş olabilir.
 
Ow bu ciddi gibi görünüyor. Eğer onarma yerinden CMD'ye erişebiliyorsanız SFC /scannow komutunu çalıştırın. Olmazsa sistem geri yüklemesi yapın. Eğer sistem geri yüklemeside olmazsa format atmayı deneyin. Format ekranıda böyle garip gözüküyorsa donanımsal bir hata meydana gelmiş olabilir.

Ekran Alıntısı.PNG


Bir sorun yok olarak görünüyor. Ama sürekli olmaya başladı. Genelde bilgisayarı kapat tuşuna bastıktan sonra oluyor. İlk olduğu tarih ekran kartının ve işlemcinin termal macununu yenilediğim gündü ve o günden beri 4. kez oluyor. Oyun oynuyorum, günlük kullanıyorum, performansta düşüklük yok. Birkaç kere ekran kartı sürücüsü ile problem yaşadığım zaman ekran kartı yokmuş gibi davranmıştı PC. Özenle temizlediğime eminim bir şeyi bile yanlış yapmadım yani eminim. Referans olarak aynı model Laptop'un sökme videosunu izledim aynı şeyleri yaptım. Bir alakası var sanırım. Şu an burada bir sorun bulunamadı diyor ama tabii siz daha iyi bilirsiniz. PC ile ilgili paylaşmam gereken herhangi bir bilgi olursa atayım.
Sonunda minidump dosyalarını sıkıştırabildim.

Ekleme: Sorunun nasıl meydana geldiğini çözdüm sanırım. PC uyku moduna girdikten sonra açıp pin girme ekranında PC'yi kapatınca oluyor. Sadece bu durumda. Mantıklı mı? Yani bu şekilde olması?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı