"DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" mavi ekran hatası

beratkaan06

Femtopat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB 2666 MHz CL19
SSD veya HDD modeli
SEAGATE 1 TBB
Ekran kartı
NVIDIA GTX 1050 (Mobile)
Anakart
Intel HM570 Chipset
İşlemci
Intel I7 8750H
Merhaba iyi forumlar. DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatasını bugün 3 kere almakla birlikte 6 veya 7 kere mavi ekran hatası aldım. Şimdi öncelikle forumdaki tüm çözümleri uyguladım teker teker driverımı silip DDU ile sonra güvenli modda WHQL olan sürücüyü yükledim. Sonrasında RAM ve HDD testi yaptım hiçbir problem olmadığı gözüküyor. WhoCrashed uygulaması ile dump dosyalarımı analiz ettirip okudum sorunum ntoskrnl.exe, ntkrnlmp.exe, watchdog.sys ile sorunlarım olduğunu gördüm tüm çözümleri denedim şimdilik mavi ekran hatam gitti gibi duruyor ama sık sık FPS düşmesi yaşıyorum LoL, wot ve eski bir oyun olan flatout 2'de bile drop alıyorum.

Bilgisayarımı açıp içini fanlarını ayrıca termal macunları yeniledim ancak bir tık kalitesiz bir termal macun kullandım bundan kaynaklı olabilir mi bilmiyorum. Ayrıca laptop soğutucu aldım Cooler Master U3 Plus modeli.
Sorunum 2-3 haftadır devam etmekte her gün bununla uğraşıyorum ancak çözüm bulamadım.

Gözlemlediğim bazı sıkıntılar:

İşlemci boşta hiçbir uygulama açık olmadığı halde 4.00 4.10 GHz hızlarında işlem yapıyor.
Ayrıca bazen Görev Yöneticisinde CPU Kullanımını %100'de görüyorum.
Oyun içinde FPS düşmesi olduğunda ekran kartı çekirdek hızım anlık 0'a veya 133 MHz'e iniyor. (normal çalışma hızları (1600-1760)
CPU sıcaklığım 80 dereceleri görüyordu. (temizlik yapıp ve termal macunları yeniledikten sonra bile) soğutucudan sonra eğimle birlikte 70 dereceyi geçmiyor ancak bilgisayarıma dokununca CPU tarafı ısınıyor ancak GPU tarafında ısınmaya yönelik hiçbir belirti yok.

Her türlü güncellemelerimi yaptım ancak bu sabah oyuna girmeye çalıştığımda ekran kartı sürücüsünü bulamadığı hatası verdi ve 5 dakika sonra mavi ekran hatasını aldım. Ayrıca aygıt yöneticisini kontrol ettiğimde grafik bağdaştırıcı sürücülerim tam olarak gözüküyordu yalnız ben hatanın bundan mı kaynaklı olduğu merak ettiğimden yukarıda bahsettiğim gibi DDU ile güvenli modda sildim ve WHQL sürücüsünü yükledim ancak sorunun sürücüyle alakalı olmadığını görmüş oldum.
Aygıt yöneticisinde PCI, PCI Express, temel sistem aygıtı ve bus denetleyici driverlarımın 1968 yılından kalma olduğunu ve kayıp olduğunu gördüm. Onları da güncelledim ancak sorunum hala çözülmüş değil maalesef sisteme anlık bir yüklenme söz konusu anladığım kadarıyla ve bunun nereden kaynaklandığı bilmiyorum.
Ayrıca Windows 10'u bir siteden tek seferlik kullanım şeklinde almıştım bundan kaynaklı olması mümkün müdür veya donanımsal bir arıza var mıdır bulamadım.
SSD'ye geçmem bu sorunu çözer mi acaba?

Minidump dosyalarımın linkini aşağıya bırakıyorum. İyi forumlar.
Minidump dosyalarım:

 
Son düzenleme:
NVIDIA ekran kartı sürücüsü çökertmiş.
DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncelini yükleyin.

Ayrıca da bu kimlikteki aygıtla da alakalı bir sorun var.
Bu aygıt Intel PCIe x16 Controller olarak geçiyor.

10.1.7.3 sürümünü kurun.

Ekran kartı sürücüsünü de DDU ile kaldırıp en güncelini kurun.
 
Yardım için teşekkürler ancak yukarda bahsettiğim gibi DDU ile kaldırıp WHQL driverı kurdum ve sistem daha kararlı çalışıyor.
Bana paylaştığınız linkteki yükle bağlantısına tıkladığımda bir indirme veya başka herhangi bişi açılmıyor yeni bir yeni sekme haricinde bu driverı bulabilceğim başka bir yer varmıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı