Drone düşürmek suç mu?

cagrisnr46

Femtopat
Daha fazla  
Diyelim ki apartmanda oturuyorsunuz ve birisi dronla evinizi izliyor sizde bardak vb. fırlattınız ve dronu düşürdünüz. Burada suçlu sayılır mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyelim ki apartmanda oturuyorsunuz ve birisi dronla evinizi izliyor sizde bardak vb. fırlattınız ve dronu düşürdünüz. Burada suçlu sayılır mıyız?
Ev izlemek diyorsunuz asıl bu suç zaten.

Kamera ile çekin şikayetçi olun dikkat edin fırlatayım derken komşunuzun camını kırmayın 😁

Kamera ile çekin şikayetçi olun dikkat edin fırlatayım derken komşunuzun camını kırmayın 😁

Drone u evinize alın yere düşmüş ya sahibi illaki gelecektir gelmezse geçmiş olsun yeni droneunuz hayırlı olsun.

Sentrycs Integrated Counter Drone Solutions
"Bir drone kaçakçılık veya yasadışı gözetleme gibi bir suç işlemek için kullanılıyorsa, yasal olarak düşürülebilir. Ancak, bu genellikle özel kişilerden ziyade kolluk kuvvetlerinin sorumluluğundadır."
Şeklinde bir açıklama buldum, ülkemiz için geçerli midir emin değilim fakat siz isterseniz Polis İmdat ile ya da karakolla görüşüp durumu izah edin.

Sentrycs ıntegrated counter drone solutions.
"Bir drone kaçakçılık veya yasa dışı gözetleme gibi bir suç işlemek için kullanılıyorsa, yasal olarak düşürülebilir. Ancak, bu genellikle özel kişilerden ziyade kolluk kuvvetlerinin sorumluluğundadır."
Şeklinde bir açıklama buldum, ülkemiz için geçerli midir emin değilim fakat siz isterseniz polis imdat ile ya da karakolla görüşüp durumu izah edin.

Hocam DJI dronelarda bir tane sistem var adını tam hatırlamıyorum sistem şu şekilde idi siz drone u çalıştırınca drone un konumunu devlet ve uçaklar uyduları ve radarları ile görebiliyor dolayısıyla o uydular ve radarları sanki o drone uçmuyormuş gibi gösteriyor.

Hocam DJI dronelarda bir tane sistem var adını tam hatırlamıyorum sistem şu şekilde idi siz drone u çalıştırınca drone un konumunu devlet ve uçaklar uyduları ve radarları ile görebiliyor dolayısıyla o uydular ve radarları sanki o drone uçmuyormuş gibi gösteriyor.
tabii ki de bu bence illegal bir işlem ama yine de siz şikayetçi olun en temizi

tabii ki de bu bence illegal bir işlem ama yine de siz şikayetçi olun en temizi
Şahsi tavsiyem video ile kayıt alıp elinde kanıt bulundurup şikayetçi olması umarım bu şekilde çözülür sorunu.

Yeni konular

Geri
Yukarı