Drone pilotluğu iyi bir meslek mi?

ada D

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Başlangıç olarak DJI Mini 4K modelini almayı düşünüyorum ve aklımda drone pilotluğu yapmak var ama aklıma takılan birçok soru var. Drone pilotu olmanın zorlukları hakkında bilgi almak istiyorum. Özellikle hava koşulları, teknik arızalar ve yasal düzenlemeler nelerdir? Drone pilotluğunun maaş durumu nasıl? Maaş, projelere ve konuma göre değişiyor mu? Bu işi yapmaya başlamak için maaş yeterli mi? Daha sonrasında ise drone pilotu olarak iş bulmak kolay mı, yoksa zor mu? Bu meslek popülerleşiyor mu ve iş bulma şansı nasıl artar? En kötü bu işi yapabilmek için ehliyetlere kaç TL harcama yapmam lazım? 17 yaşındayım bu işe geç mi kaldım, yoksa daha başlamak için erken mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç olarak DJI mini 4K modelini almayı düşünüyorum ve aklımda drone pilotluğu yapmak var ama aklıma takılan birçok soru var. Drone pilotu olmanın zorlukları hakkında bilgi almak istiyorum. Özellikle hava koşulları, teknik arızalar ve yasal düzenlemeler nelerdir? Drone pilotluğunun maaş durumu nasıl? Maaş, projelere ve konuma göre değişiyor mu? Bu işi yapmaya başlamak için maaş yeterli mi? Daha sonrasında ise drone pilotu olarak iş bulmak kolay mı, yoksa zor mu? Bu meslek popülerleşiyor mu ve iş bulma şansı nasıl artar? En kötü bu işi yapabilmek için ehliyetlere kaç TL harcama yapmam lazım? 17 yaşındayım bu işe geç mi kaldım, yoksa daha başlamak için erken mi?

Böyle bir meslek olduğunu ilk defa duyuyorum.

Başlangıç olarak DJI mini 4K modelini almayı düşünüyorum ve aklımda drone pilotluğu yapmak var ama aklıma takılan birçok soru var. Drone pilotu olmanın zorlukları hakkında bilgi almak istiyorum. Özellikle hava koşulları, teknik arızalar ve yasal düzenlemeler nelerdir? Drone pilotluğunun maaş durumu nasıl? Maaş, projelere ve konuma göre değişiyor mu? Bu işi yapmaya başlamak için maaş yeterli mi? Daha sonrasında ise drone pilotu olarak iş bulmak kolay mı, yoksa zor mu? Bu meslek popülerleşiyor mu ve iş bulma şansı nasıl artar? En kötü bu işi yapabilmek için ehliyetlere kaç TL harcama yapmam lazım? 17 yaşındayım bu işe geç mi kaldım, yoksa daha başlamak için erken mi?

Abim dizi/film setlerinde drone pilotluğu yapıyor bu nedenle bende biraz hakimim sana şöyle söyleyim, ticari ehliyet biz aldığımızda 1K falandı şu an sanırım 4.5 civarı o yönden sıkıntı yok ancak drone fiyatları çok pahalı şu anda mavic 3 Pro kullanıyor abim o bile nadiren yeterli gelmiyor ama tabii yine üst düzey olduğu için atıyorum yan görev gibi böyle düğün emlak konvoy gibi çekimler yapıyor onlara fazla bile o tarz şeyleri yapabilirsin mini serisiyle, kışın taş yiyorsun gerçekten bu iş yaz mesleği hocam tüm piyasa yazın kışın çok iş yok, geç kalmış falan da değilsin abim 22 yaşında aldı drone ekipmanlarını ehliyetini falan maaş da ne kadar çalıştığına, aldığın işlere bağlı tabii iş bulmak da zor çok çabalamak fiyatlarını da alttan almak lazım yoksa rahat iş bulamıyorsun e haliyle tecrüben de olmuyor drone kontrolüne de hakim olmak lazım keza bir ara yanlışlıkla gemi çekiminde denizin dibini boyluyordu drone bu tarz belli başlı zorlukları var ama iş yakaladın mı bana soracak olursan parası iyi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı