DSDT ne işe yarar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Slhoglu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Düzce
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bugün dsdt denedim, bazı videolarda izledim dsdt yaptım. Ama masaüstüne dsdt.aml dsdt.dsl dosyaları var, bu dosyalar ne işe yarar? Bilgi verirseniz sevinirim.

DSDT nedir?

DSDT, BIOS'taki ACPI tablosunun dosyaya dökülmüş halidir. DSDT tablosu , ACPI sistemlerde işletim sistemine bilgisayarın donanımı hakkında bilgi veren veritabanını içeren tablodur. Çoğu donanım üreticisi DSDT tablosunu Windows'a göre ayarladığından dolayı Windows'tan farklı bir işletim sistemi kurmak istediğinizde (Unix, Mac OS X) bu tabloda düzenleme yapmanız gerekir. Tabloda bilinçsizce yapılan düzenlemeler, sisteme zarar verebilir.

Mac OS X kurulumunda genelde en az DSDT gerektiren, hatta bazı modelleri hiç DSDT gerektirmeyen anakartlar genelde Gigabyte'ın anakartlarıdır. Hackintosh kurulumu sonrası DSDT, sistemin uyku ve uykudan uyanma gibi özelliklerinin çalışması için önemli rol oynar. Yine Time Machine'in çalışması da bazen DSDT gerektirebilir.

Sağolun Recep Bey yani ekran kartım gt540m bunu için nasıl dsdt yapmam gerektiğini bilmiyorum, hatta dsdt varmı bunu için ?

Teşekkürler benim optimus desteği var. Kext'i de yükledim görüyor ama 384 mb olarak görüyor çok sinir oluyorum. Bazende ekranda çizgiler çıkıyor çubuklar çok sinir bozucu yanıtlarınızı bekliyorum.

Yo hayır gayet hızlı sistem :).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı