DSL girişli fiş nereden bulunur?

Eladorr96

Femtopat
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
47
Yer
M'era Luna Festival
Arkadaşlar bilmediğim ve emin olamadığım için açıyorum bu konuyu. Ben ADSL modem kullanıyorum. VDSL desteği de var. Sabit internet kullanıyorum yani telefon da var ama telefonu kullanmıyoruz. Bu yüzden splitter'a gerek olmadığını düşünüyorum. RJ11 yani DSL kablo girişli fiş nereden, nasıl temin edebilirim? Direkt kabloyu ona bağlayayım. Böylelikle splitter'a gerek kalmaz. Elbette çevirici de gerek. İnternette gördüğüm kadarıyla ucu üçgen şeklinde bu fişlerin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilmediğim ve emin olamadığım için açıyorum bu konuyu. Ben ADSL modem kullanıyorum. VDSL desteği de var. Sabit internet kullanıyorum yani telefon da var ama telefonu kullanmıyoruz. Bu yüzden Splitter'a gerek olmadığını düşünüyorum. RJ11 yani DSL kablo girişli fiş nereden, nasıl temin edebilirim? Direkt kabloyu ona bağlayayım. Böylelikle Splitter'a gerek kalmaz. Elbette çevirici de gerek. İnternette gördüğüm kadarıyla ucu üçgen şeklinde bu fişlerin.

Çevrende Elektrikçi varsa onlar satar. Telefon kablosu alacağım dersin onlar sana zaten gösterir bakarsın kafana yatanı alırsın.
 
Elektrikçiden alabilirsiniz. Daha uyguna gelebilir.
 
Peki telefon hattı var ama telefon kullanmıyoruz. Ondan dolayı bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Splitter şart değil yani?

İnternet Fiber olmadığı sürece, Telefon hattı üzerinden sağlandığı için Mecbur Telefon kablosunu Modemin DSL bölümüne takarak kullanıyorsun Splitter Harici ev telefonu kullanmak için yapılmıştır bir nevi Çoklayıcıdır. Zaten evinizde telefon yoksa Splitter gerek yoktur. Direk takıp kullanabilirsin.
 
Bir de splitter hız düşürür diyorlar. Bu doğru mu? 16 Mbps internetim var. Aldığım 12 - 14. Ama aslında 20'ye kadar destekliyormuş.

16Mbps hızlarda hız azaldıkça sinyal kalitesi artar daha stabil internet kullanırsın. Hız arttıkça kopma ve işlevsellik azalır. O yüzden Ellemeyin. Splitter %5 ile 10 arasında fark yaratır ancak telefon hattı bağlı iken bu geçerli hiçbir şey bağlı değilse sorun yaratmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı