DSL kablo uzunluğunun internete etkisi var mıdır?

ILYNXI

Hectopat
Herkese iyi günler dilerim. Oturduğum evde TürkNet VDSL internet kullanıyorum. Modemim de TP-Link Archer VR300. Malum telefon hattının kablosunu kullanıyorum. Çıkışı mutfakta olduğu için odama uzak düşüyor ve kablosuz bağlantıdan memnum değilim. 3 kedimden 2'si yaramaz olduğu için sürekli mutfakta oynarken kabloyu çıkarıyorlar veya koparıyorlar. Ben de kendimce bir 20 metre kablo alırsam koridora kadar çekerim dedim. İnternetten alırken 30 metresi 30 TL idi. ben de olmuşken 30 olsun dedim. Kablo geldi bağlantıları yaptım ama akıl edemediğim hızın düşmesiydi. Normalde download ve upload hızlarım 45'e 8 iken bu hızlar 15'e 0.70'e falan düşüyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada TürkNet'e geçenlerde paket yükseltme talebi oluşturdum. Normalde 35'lik paketi kullanıyordum ben de 10TL fazla verim 75 kullanayım dedim ama hızım Max 45 oluyordu. İnternette 1-2 kopukluk yaşayınca arıza kaydı açtım. Türk Telekom gelip aşağıdaki kutuya sabit 72 MB geliyor dedi. Kısa kablo kullansam bile benim evime Max 45 geliyor. Sizce neler yapmalıyım? Yardımlarınız içi teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İç tesisatta sorun olabilir. xDSL istatistiklerinizi atınız. Konu başlığına cevap vermek gerekirse: Modem ile PC arasında ki kablonun uzunluğu 80+ metreden sonra sorun çıkartmaya başlayacaktır.
Sanırım xDSL istatistiği dediğiniz yer bu kısım oluyor. Kablo uzunluğu konusuna gelince: Benim sorum o değil ki. CAT 6 kablo uzunluğundan bahsetmiyorum. Modeme gelen internet kablosundan bahsediyorum. Yani DSL kablo. 2 canlı bakır kablolardan. Bu görseldeki 30 metrelik kablo takılı değil. Şimdi bir de onu takayım öyle sonuç atayım.
İç tesisatta sorun olabilir. xDSL istatistiklerinizi atınız. Konu başlığına cevap vermek gerekirse: Modem ile PC arasında ki kablonun uzunluğu 80+ metreden sonra sorun çıkartmaya başlayacaktır.
Bu görseldeki hali 30 metrelik kabloyla bana ulaşan internet.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    7,8 KB · Görüntüleme: 77
  • sss.PNG
    sss.PNG
    7,7 KB · Görüntüleme: 71
Sanırım xDSL istatistiği dediğiniz yer bu kısım oluyor. Kablo uzunluğu konusuna gelince: Benim sorum o değil ki. CAT 6 kablo uzunluğundan bahsetmiyorum. Modeme gelen internet kablosundan bahsediyorum. Yani DSL kablo. 2 canlı bakır kablolardan. Bu görseldeki 30 metrelik kablo takılı değil. Şimdi bir de onu takayım öyle sonuç atayım.
Evet, xDSL istatistikleri budur. Modeme gelen internet kabloları iç tesisata girer. Sizin altyapınız en fazla 55 Mbps destekliyor. Türknet'de SNR Margin değerleriniz kötü olmaması için sizi 48 Mbps'ye sabitlemiş.

Peki, Wi-Fi üzerinden kaç alıyorsunuz? Çünkü değerlerinizde sorun yok.

Evet, xDSL istatistikleri budur. Modeme gelen internet kabloları iç tesisata girer. Sizin altyapınız en fazla 55 Mbps destekliyor. TürkNet'de SNR margin değerleriniz kötü olmaması için sizi 48 Mbps'ye sabitlemiş.

Peki, Wi-Fi üzerinden kaç alıyorsunuz? Çünkü değerlerinizde sorun yok.

İyi de nasıl sorun görünmüyor. Birinde 48'e 8 iken diğerinde 27'ye 1. telefondan da hızım düşüyor. Normal halinde 5GHz'ye bağlıyken gene 48'e 7 8 geliyor. Ama şimdi 22'ye 1 oldu.

İyi de nasıl sorun görünmüyor. Birinde 48'e 8 iken diğerinde 27'ye 1. telefondan da hızım düşüyor. Normal halinde 5GHz'ye bağlıyken gene 48'e 7 8 geliyor. Ama şimdi 22'ye 1 oldu.
Fotoğraf sonradan gelmiş üzgünüm. Evet, o durumu ben de fark ettim. Bu durum sadece kablo bağlandıktan sonra mı gerçekleşiyor?

Son düzenleme:
Herkese iyi günler dilerim. Oturduğum evde TürkNet VDSL internet kullanıyorum. Modemim de TP-Link Archer VR300. Malum telefon hattının kablosunu kullanıyorum. Çıkışı mutfakta olduğu için odama uzak düşüyor ve kablosuz bağlantıdan memnum değilim. 3 kedimden 2'si yaramaz olduğu için sürekli mutfakta oynarken kabloyu çıkarıyorlar veya koparıyorlar. Ben de kendimce bir 20 metre kablo alırsam koridora kadar çekerim dedim. İnternetten alırken 30 metresi 30 TL idi. Ben de olmuşken 30 olsun dedim. Kablo geldi bağlantıları yaptım ama akıl edemediğim hızın düşmesiydi. Normalde download ve upload hızlarım 45'e 8 iken bu hızlar 15'e 0.70'e falan düşüyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada TürkNet'e geçenlerde paket yükseltme talebi oluşturdum. Normalde 35'lik paketi kullanıyordum ben de 10TL fazla verim 75 kullanayım dedim ama hızım Max 45 oluyordu. İnternette 1-2 kopukluk yaşayınca arıza kaydı açtım. Türk Telekom gelip aşağıdaki kutuya sabit 72 MB geliyor dedi. Kısa kablo kullansam bile benim evime Max 45 geliyor. Sizce neler yapmalıyım? Yardımlarınız içi teşekkürler.

Galiba aşadaki kutudan evinize gelen kabloda sorun var 30 metre DSL kablosunu çıkarıp mutfağa kısa kablo ile bağlayın eğer yine hız düşükse iç tesisat sıkıntılı elektrikçiye gidip yeni CAT 6 kablo çektirin
Evet maalesef. Duvardan gelen kablonun ucuna 30 metrelik kabloyu ekleyince durum böyle oluyor.

Aldığınız kablo kalitesiz olabilir mi uçları fabrikasyon mu bende benzer bir durum yaşadım 10 metrelik DSL kullandım hız düşüşü olmadı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı