Çözüldü DSL kablosunu söküp taktıktan sonra internet hızı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zero7jackie

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650
i5-12450H
16GB RAM
2 gün önce evde tadilat olduğu için dışarıdan gelen kabloyu söktüm ve tadilat bitince tekrardan modeme giden gri kablo ile bağlamak istedim.
1-2 kere denedikten sonra bağlamayı başardım yalnız bazen internet kopuyor DSL ve internet ışığı sönüyor ve 75 Mbps'ye 12 Mbps olan internet hızım şu an 12Mbps'ye 1 Mbps.
Firmayı aradığımda genel bir çalışma olduğunu söyledi ve bu çalışma 1 aydır olduğu için zaman zaman başka kullanıcıları etkileyeceğini söyledi ve sorunun kablo mu yoksa çalışmadan dolayımı olduğunu ne firma ne de biz bilmiyoruz. Sorun ne olabilir anlayan birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yok dediğim gibi tamamen beni 1 yıl idare edecek kadar yeterli ve sorunsuz bir internete sahip olmak şu anki tek gayem, seneye Antalya'ya taşındığımda böyle bir derdim olacağını sanmıyorum. Ve evet yatırım olmaması üzücü, bekleyelim bakalım superboxamı geçiyoruz devam mı ediyoruz görelim

Son kez durum güncellemesi, bugün eve gelip kontrol sağladılar telefon kablosunu ve modemi yenilediler, kablolardan dolayı şu an 16 Mbps'ye 6 Mbps hız alabiliyorum ve fiber gelene kadar bu hızla idare etmem gerektiğini söylediler, 1 alt sokaktaki tüm evlere fiber çekilmiş sıra buradaymış tahmini süre veremeyiz ama çok uzun sürmez gelir, geldiğinde 300 Mbps'ye kadar hız alabileceğimi söylediler. Kısacası gün sonunda 10 Mbps olan internetim sabit 16 oldu, en azından kullanılabilir. 2 3 ay kadar idare etmeyi planlıyorum, daha sonra eğer fiber gelmezse Superbox'dan devam edeceğim. Konuyu takip edip yardımcı olan herkese teşekkürler.

1 güncelleme daha yapayım: faturanın 700 tl olduğunu gördüm ve iptal ettirip superbox alıyorum.
Yani gelip en azından ilgileniyorlar şu an. Bakalım ilerleyen haftalarda nelerle karşılaşacağız. Umarım sorununuz çözülür. Takipteyim.

"Ana hat" çok arada bir kelime. Lokal tarafta mı yani Saha dolabı/Anksatre arası mı yoksa prensibal Santral/Saha dolabı arası mı, ikisi farklıdır. "1 hafta" denildiğine göre muhtemelen lokal tarafta yapılacak işlem gibi ama "1 hafta" kelimesine çok inanma, T.T tarafında işler öyle yürümez, tanıdığın dahi olsa. Eğer 1 hafta da hallolur ise helal olsun derim

kendileri twitter üzerindende iletişime geçip numara istediler yarın arayacaklarmış çözüm için beklemeye devam.

Tekrardan durum güncellemesi yapayım, dün Twitter'den attığım post için bugün arandım ve genel çalışmanın bittiği söylendi ve internetteki hız sorunum devam ediyordu, bunun için arza kaydı oluşturdular ve 1 saat içinde arzanın kendilerine ait ana hattın sebep olduğunu söylediler. Yani kısacası ben kabloları doğru bağladım, evimdeki kabloda bir sorun yok. Türk Telekom 5 para etmez bir firma. Sorunu 15.10.2024 tarihine kadar kesin şekilde çözecekleri belirttiler. Sorun düzelince tekrardan yazarım. Elektrikçi olan babamın bağlattığı kablolardan şüphe ettiğim içinde ayrı bir pişmanlık duyuyorum, bilmem anlatabildim mi

Son düzenleme:
Türkiye'de hangi iss 5 para etmez değil ki...

Gerçi Telekom'un söylediklerine pek güvenilmez ama hadi bakalım.

Gerçi Telekom'un söylediklerine pek güvenilmez ama hadi bakalım.

Bekleyip görmekten başka bir seçeneğim yok, zaten sorun düzelmezse ne kadar gerekiyorsa verip direkt olarak iptal ettiriyorum, VDSL'me en uygun ISS'yi bulup anında ona geçeceğim

Bekleyip görmekten başka bir seçeneğim yok, zaten sorun düzelmezse ne kadar gerekiyorsa verip direkt olarak iptal ettiriyorum, VDSL'me en uygun ISS'yi bulup anında ona geçeceğim.

Siz bu sorunu TT'de iken halledemezseniz diğer firmalarda hiç halledemezsiniz ben söylemiş olayım. Çünkü ana altyapı sağlayıcı TT olduğundan dolayı diğer firmalar kira üzerine size hizmet sağlıyor.

Sıkıntı yok TurkNet'in gigachadfiberpro altyapısını çektiririz ne yapılması gerekiyorsa öyle ya da böyle hallederim. En son çare 500 GB Superbox alırım, 1 yıl sonra zaten taşınacağım o zamana kadar en azından idare eder beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…