DSL-N14U 4.5G VINN Desteği

Hakan Dinler

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize selamlar.

Şuan oturduğum bölgede 8 Mbps hızında Türktelekom internet kullanıyorum. Sözleşmemde 16Mbps yazmasına rağmen 8Mbps'den fazlasını göremedim. Oturduğum bölgede fiber internet'de yok maalesef. Sözleşmem Aralık ayı itibariyle sona eriyor. Sözleşmemi alt yapı ve firmanın sorumsuz olmalarından dolayı uzatmayacağım. (Şuan 70 TL ödüyorum.)

Şimdi kafamda Turkcell'in 50 GB kotalı 4.5G Bilgisayardan internet (1 Yıllık abonelik) tarifesi var. Aylık 130 TL ödeyeceğim. Ek olarak okulumun son yılındayım ve mezun olup başka şehre taşınma olasılığım var. Bana taşınabilir olduğu için cazip geldi. Yeni bir hat almayacağım önceden almış olduğum VINN simkart'ım var. Turkcell'in sattığı 4.5G modemler var onları mı alayım ? yoksa başka marka 4.5G modemlere mi bakayım ? Karar veremedim.

Son olarak sormak istediğim ; Bende Asus DSL-N14U kablolu modem var. Yüksek hızlı bir VINN alıp kendi modemim'e taksam kullanabilir miyim ? Modem VINN'ı okuyup interneti dağıtabilir mi?

Fiber yoksa yakınlarında, 4.5G için baz istasyonu da yoktur, istasyonlar fiber üzerinden iletimi sağlıyor. Telefonun 4.5G destekliyorsa günün belli saatlerinde yokla hızları, dalgalanmalar olacağını sanıyorum. Yani 130 lirayı mucize değerler için vereceksen en azından test et.

Tcell modemi sahibinden.com gibi yerlerden ucuza kapatabilirsin.

Bir ikinci opsiyon; Telekom'un iptal dilekçesi sonrası indirim opsiyonu için sana dönebilecek olması. Yani aynı hizmeti belki daha ucuza alabilirsin.

Fiber yoksa yakınlarında, 4.5G için baz istasyonu da yoktur, istasyonlar fiber üzerinden iletimi sağlıyor. Telefonun 4.5G destekliyorsa günün belli saatlerinde yokla hızları, dalgalanmalar olacağını sanıyorum. Yani 130 lirayı mucize değerler için vereceksen en azından test et.

Tcell modemi sahibinden.com gibi yerlerden ucuza kapatabilirsin.

Bir ikinci opsiyon; Telekom'un iptal dilekçesi sonrası indirim opsiyonu için sana dönebilecek olması. Yani aynı hizmeti belki daha ucuza alabilirsin.

4.5G 'li Telefondan Speedtest uygulaması ile hız testi yapıyorum. 60Mbps download 5Mbps upload gibi bir değer çıkıyor karşıma. Günün değişik saatlerinde yapıyorum aynı testi bazen 65Mbps hızlara çıktığı oluyor. 8Mbps kullanıyorken en az 7 kat hızlanması mantıklı geliyor. Demek ki fiber şehrin belirli yerlerinde var. Benim bulunduğum binada yok ondan eminim :)
Modemi Killer Ethernet LAN için ile kendi bilgisayarıma bağlamak istiyorum bunun için nasıl bir VINN modem satın almalıyım ? Hem kablosuz olmalı hemde modeme taktığımda kablo ile bilgisayara da aktarmalıyım.

Türktelekom gözümde bitmiş durumda arıyorlar açmıyorum. Çevremde herkesin bir problemi var. O yüzden hiç bulaşmak istemiyorum.

İptal dilekçesi verdiysen aradıklarında açıp son kararım demezsen belki süreç uzayabilir. Sanırım dilekçeyi başta hemen yürürlüğe sokmuyorlar belki ikna ederiz hayaliyle.

Bulunduğun yere yakın iş yerleri varsa hafta içi aldığın değerler düşebilir. Gene de senin mutlu olacağın değerler ise Turkcell İletişim merkezlerinden ya da forumda bilgisi olanlardan belki destek alabilirsin, VINN modemler hakkında bilgim yok, ethernet kısmı olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı