Dual kit RAM ile ekrana görüntü gelmiyor

Ascension

Yoctopat
Katılım
11 Ağustos 2020
Mesajlar
7
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Arkadaşlar merhaba, bu problemi yaşan arkadaşların konularını inceledim fakat çözüme ulaşılmamış maalesef. Silgi ile silmek vb. aklınıza gelebilecek basit şeyler denendi. Tek tek RAM'leri her slotta denedim, her iki RAM ve tüm slotlar çalışıyor ancak ikinci RAM'i taktığım zaman bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, BIOS ekranı dahil. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ASUS Z170 PRO GAMING - Intel i5 6600K - Sapphire RX580 Nitro OC - Corsair Red Vengeance LPX 8 GB 2400MHz Dual - Corsair H45 sıvı soğutucu - Corsair MP510 M.2 SSD - Corsair VS650 80+ Power
 
Son düzenleme:

Kdr8070

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
1.592
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
1.607
Sonrasında arkamızdan dalga geçiyorlar "sistem nerede yazanlar ban yesin" diye. Dostum sistemini yazar mısın? Sistemini bilmeden nasıl yardımcı olalım.
 

Gerek

Centipat
Katılım
9 Haziran 2020
Mesajlar
1.395
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
607
Arkadaşlar merhaba, bu problemi yaşan arkadaşların konularını inceledim fakat çözüme ulaşılmamış maalesef. Silgi ile silmek vb. aklınıza gelebilecek basit şeyler denendi. Tek tek RAM'leri her slotta denedim, her iki RAM ve tüm slotlar çalışıyor ancak ikinci RAM'i taktığım zaman bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, BIOS ekranı dahil. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam, bir RAM'i sonradan aldıysanız önerim önce eskisinin XMP'sini kapatın, sonra ikisini de doğru slotlara takın (mATX ise diretk takın, ATX ise
1-3 veya 2-4 olarak). Eğer RAM'ler aynıysa sıkıntı olmaması lazım, değilse sıkıntı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

cryptolocker

Hectopat
Katılım
3 Mart 2019
Mesajlar
1.971
En iyi cevaplar
18
Beğeniler
1.629
Tek tek takarak BIOS ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi? MHz'ler çakışıyor olabilir.
 
KS
Ascension

Ascension

Yoctopat
Katılım
11 Ağustos 2020
Mesajlar
7
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Sonrasında arkamızdan dalga geçiyorlar "sistem nerede yazanlar ban yesin" diye. Dostum sistemini yazar mısın? Sistemini bilmeden nasıl yardımcı olalım.
Kusura bakma hocam yeni sayılırım vakıf değilim buralara.
Asus Z170 Pro Gaming - Intel i5 6600K - Sapphire RX580 Nitro OC - Corsair Red Vengeance LPX 8Gb 2400Mhz Dual - Corsair H45 Sıvı Soğutucu - Corsair MP510 M2 SSD
Anakartta belirtilen slotlara taktınız mı?
Evet belirtilen slotlara taktım ancak bir sonuç alamadım.
Hocam bir rami sonradan aldıysanız önerim önce eskisinin XMP sini kapatın sonra ikisinide doğru slotlara takın (mATX ise direk takın, ATX ise
1-3 veya 2-4 olarak) eğer ramler aynıysa sıkıntı olmaması lazım değilse sıkıntı.
İki rami de birlikte aldım daha önceden farklı bir sistemde kullanıyordum. 1-3 2-4 hepsini denedim tek tek ancak sonuç alamadım.
Tek tek takarak BIOS ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi? MHz'ler çakışıyor olabilir.
Evet inanın bunuda denedim. Hatta dört bilgisayarcıya gösterdim hiç biri çözemedi. :)
 

Cankaplan

Femtopat
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
80
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
16
Aynı sorunu bende yaşıyordum.Uzun suredir takılı olan rami çıkartıp veya uzun süredir boş olan slota ram takmak bazen aksaklıklara sebep olabilir temassızlık olabilir birden fazla takıp çıkarmak veya slotda toz varsa silmek işe yarayabilir,ben öle çözmüştüm
 

kocaefe88

Decipat
Katılım
26 Şubat 2020
Mesajlar
1.460
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
757
Format atmayı denediniz mi? Bazen temiz kurulum çözüm getirebiliyor.
 

RedAlert2

Centipat
Katılım
13 Ağustos 2019
Mesajlar
60
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
20
Ana kartınız üzerinden görüntü almayı deneyiniz.
 



Yukarı