Dualboot kurulumunda Debian boot menude çıkıyor ancak BIOS'ta çıkmıyor

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
Öncelikle selamünaleyküm. Geçenlerde Windows 11 bilgisayarıma Ubuntu dualboot yapmıştım ve aynı sorunu yaşamıştım. Sorunun Ubuntu kaynaklı olduğunu düşünüp komple kaldırdım. Sonra geçenlerde Debian 13'ün çıktığını gördüm ve denemek için onu dualboot kurdum. Ancak niyeyse Ubuntu ile aynı sorunu yaşadım. Yaşadğımı sorun ise şu şekilde, bilgisayarı normal bir şekilde açtığımda Windows 11 açılıyor. BIOS'a girip 1. sıraya Debian'ı çekmek istediğimde ise BIOS ekranında Debian'ı boot seçeneklerinde göremiyorum. Boot Menu'den açmak istediğimde nasıl oluyorsa Debian orada karşıma çıkıyor. Her seferinde Debian'ı açmak için bilgisayarı sıfırdan açarken F12 ile boot menuye girip açmak zorunda kalıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
Sistem özelliklerim:
Casper Excalibur G770.
Intel Core i5 11400H.
NVIDIA GeForce RTX 3050 4 GB.
16 GB (8x2) DDR4 RAM.
Kioxia Exceria Plus G2 1TB NVMe SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem ona bak hem de belki Secure Boot'u kapattığında yukarıda yaptığımız değişiklikten dolayı Linux'u boot edebilir.

BIOS'a baktım ancak değişiklik olmadı. Yine boot Menu'den giriş sağladım ve aynı komutları çalıştırıp kontrol sağlayacağım.

@Gereksiz Eleman Denedim fakat işe yaramadı yine açılırken Windows açılıyor.

Direkt Windows açılıyor hiçbir şey gelmeden. Ancak dediğim gibi hala daha boot menuden gruba girip Debian'ı açabiliyorum.
Sistem ısrarla GRUB'u başa almıyor ama GRUB'da sorun yok çünkü Boot Menü'den seçince açılıyor. BIOS'da yok sayıyor. Oldukça garip bir durum. Açıkçası sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Sadece denemek istersin diye örnekler verebilirim. Grub'u tekrar kurmayı deneyebilirsin, olmazsa önermem ama Windows Boot Manager'ı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Yardımcı olamadığım için üzgünüm hocam zamanını boşa harcattım gibi oldu biraz.

Sistem ısrarla GRUB'u başa almıyor ama GRUB'da sorun yok çünkü boot menü'den seçince açılıyor. BIOS'da yok sayıyor. Oldukça garip bir durum. Açıkçası sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Sadece denemek istersin diye örnekler verebilirim. GRUB'u tekrar kurmayı deneyebilirsin, olmazsa önermem ama Windows Boot Manager'ı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Yardımcı olamadığım için üzgünüm hocam zamanını boşa harcattım gibi oldu biraz.

Hiç sorun yok hocam asıl size zahmet oldu kusura bakmayın. GRUB'ı nasıl tekrar kurarım onu da deneyelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı