Dualsense nasıl uzun ömürlü kullanılır?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Yarış ve spor oyunları oynamaktayım. Özellikle F1 serisi, Gran Turismo 7 ve envai çeşit yarış-simülasyon oyunu tercihim. Ancak hepsinde gaz tuşu sağ trigger olduğu çok fazla yıpranıyor. Elimde 2 adet Dualsense var birisi 2 haftalık var yok ve gaz olarak kullandığım sağ trigger yumuşacık oldu. Bir Dualsense olmuş 2500-3000 TL gönül rahatlığıyla oyun da oynayamıyorum. Garantiye vermek de pek çözüm değil gibi çünkü aynı tempoyla yine eski hâle dönecek kısa sürede. Bu durum benim için çözümsüz görünüyor. Tavsiyesi olan var mıdır? (F1 ve GT7'de çok sert, ani ve uzun süreli basma, bas bıraklar vs. hor kullanıyorum, oyunun doğası bu bilerek kötü kullanmıyorum veya sert basmıyorum yani, oyunda iyi dereceler etmek maksimum keyfi almak için.)

Cihaz darbe almadığı ve ıslanmadığı sürece isteseniz de bozamayacağınız şekilde dizayn ediliyor.
Tuş ömürleri tabii ki var ancak sizin sert ya da yumuşak basmanız pek fazla bir şeyi değiştirmeyecektir.
Oynadığınız oyundan keyif almaya bakın.
Aksi takdir de bunları düşünmekten oyundan keyif alamayacaksınız ve takıntınız her şeyin önüne geçecek.

Uzun lafın kısası kafanıza takmayın ;)

Cihaz darbe almadığı ve ıslanmadığı sürece isteseniz de bozamayacağınız şekilde dizayn ediliyor.
Tuş ömürleri tabii ki var ancak sizin sert ya da yumuşak basmanız pek fazla bir şeyi değiştirmeyecektir.
Oynadığınız oyundan keyif almaya bakın.
Aksi takdir de bunları düşünmekten oyundan keyif alamayacaksınız ve takıntınız her şeyin önüne geçecek.

Uzun lafın kısası kafanıza takmayın ;)
Hocam aynı düşünüyorumsizinle aslında ama bunun sonu ekonomik duruma çıkıyor işte. En basit oyun keyfi için bile hesap yapmak, düşünmek zorunda kalıyorum ister istemez.

Tetiğin yumuşaması bozulduğuna işaret değil.

İlk aldığınızda fabrika çıkışı olarak tüm parçalar birbirine sıkı sıkıya takılı olduğu için zamanla parçalar gevşiyor. Ayrıca DualSense'te tetiklerde de motorlar mevcut, elektrik motorları ısındıkça ve kullanıldıkça dönmesi daha kolaylaşır.

Parmağınız alıştığı için tamamen psikolojik olarak böyle hissediyor bile olabilirsiniz. Ortada bir problem yok yani. Dilediğiniz gibi oynayın, bu kollar 100₺'ye aldığınız yan sanayi ürünler gibi çıt kırıldım değiller. Uzun kullanımlar için tasarlanıyorlar.

Hocam aynı düşünüyorumsizinle aslında ama bunun sonu ekonomik duruma çıkıyor işte. En basit oyun keyfi için bile hesap yapmak, düşünmek zorunda kalıyorum ister istemez.

Hocam o adaptive trigger dediğimiz olayları daha az kullanarak ve kumandayı darbeden korumak gibi şeyler.

Tetiğin yumuşaması bozulduğuna işaret değil.

İlk aldığınızda fabrika çıkışı olarak tüm parçalar birbirine sıkı sıkıya takılı olduğu için zamanla parçalar gevşiyor. Ayrıca DualSense'te tetiklerde de motorlar mevcut, elektrik motorları ısındıkça ve kullanıldıkça dönmesi daha kolaylaşır.

Parmağınız alıştığı için tamamen psikolojik olarak böyle hissediyor bile olabilirsiniz. Ortada bir problem yok yani. Dilediğiniz gibi oynayın, bu kollar 100₺'ye aldığınız yan sanayi ürünler gibi çıt kırıldım değiller. Uzun kullanımlar için tasarlanıyorlar.
Tabii ki ama sol trigger ile aradaki farkı kol çalışmazken de çalışırken de hissediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı