DualSense vs Xbox 9. nesil kol

emreguvncc

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2020
Mesajlar
89
Makaleler
1
PC'de kullanmak için gamepad alacağım fakat arada kaldım, hangisi daha kullanışlı olur diye. DualSense'in tetik özellikleri çok güzel duruyor fakat nedense daha kolay bozulacakmış gibi hissediyorum, içimden Xbox kolu almak geçiyor fakat eski kol ile arasında çok az özellik farkı var, o parayı vereceğimi düşünürken içim acıyor. İstediklerimi ve sorularımı yazıyorum.
1- her kolun kendine has özellikleri var fakat bunları PC'de kullanabilecek miyim ya da hangilerini kullanabileceğim.
2- hangi kol daha uzun ömürlü ve garantisi daha kaliteli.
3- DualSense için batarya sorunları yaşar mıyım?
4- Steam, Origin vb gibi oyun platformlarında uyum sorunu yaşar mıyım?
5- DualSense'i bir program kurarak kullanıyorlar bildiğim kadarıyla, hala öyle mi yapmak lazım?
6- bu iki kolda da Online FPS oyunlarında aim assist açabilir miyim?
7- yine bu iki kolda alırken garantisi ne olmalı?
8- Xbox kolunda şarj edilebilir pil alsam ve kolu PC'ye taksam piller şarj olur mu?
9- önceki zamanlar PC için hep Xbox'ı önerdiler uyum için, şimdiye kadar DualSense'de uyumlu olması lazım diye düşünüyorum. Bunu da açıklayabilir misiniz? Son durum nedir?
Kısaca aklımdakiler bunlar. Cold War, RDR2, FIFA, Mortal Kombat, It Takes Two gibi oyunlar oynayacağım. İlk defa gamepad alacağım eğer varsa bazı terimler pek bilmiyorum güzelce açıklarsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
9.Nesil Xbox Gamepedi kullanıyorum şuan, ayrıca ps4 ve xb sahibiyim. Pc ile uyum konusun da her zaman xb gamepedi önde oldu dualshock4 ü kullanırken ek program ile kullanıyorduk. dualsense kullanmadığım için bu konu da yorum yapmayacağım. Fakat 8. nesil xb gameped ile dualshock4 ü kıyaslayabilirim ikisine de sahibim xb gamepedi çok daha rahat uzun kullanım da yormuyor ele tam oturuyor tabii ki dualshock4 de oldukça başarılı. Fakat 9. nesil de bunu daha üst seviyeye taşımışlar özellikle tuş bakımın dan çok daha tatmin edici buldum PC için kullanacaksan xb gamepedi öneririm
 
şimdiye kadar DualSense'de uyumlu olması lazım diye düşünüyorum. Bunu da açıklayabilir misiniz? Son durum nedir?
Şimdiye kadar Dual Sense'de neden uyum gelişsin ki? Xbox kollarının uyumlu olmasının sebebi Microsoft'un tercihi. DualSense kol olarak tanınır ama %90 oyun tarafından kullanılamaz olur. Ek uygulamalar kullanarak Xbox koluymuş gibi göstererek kullanıyorsun. Titreşim vs özellikleri kullanmak için de bu tarz bir şey yapman lazım.
Steam PS veya Xbox fark etmez, iki kola da destek sunuyor ve ikisini de kullanabiliyorsunuz yanlış bilmiyorsam. En azından Dual Shocklarımı kullanabiliyordum BT ile bağlayıp.
 
PC'de uyum açısından en rahat kol XBOX kolu. Neredeyse tüm sorularınızca cevap zaten bu.

Dualsense kullanmadım fakat dizayn aynı gibi duruyor, o yüzden şunu da diyeceğim, Dualshocklar bana çok geniş geliyor. Tutması dahi zor geliyor. Bir de joystikler yan yana olduğu için başparmaklar çok çabuk ağrıyor. XBOX kolu bu açıdan daha konforlu.

Donanım açısından Dualsense çok daha ileride.
 
1-Xbox kolunun PC veya konsolda bir farkı yok her özelliği oyun Windows'ta varsa çalışıyor. DualSense'in özel tetik titreşimleri PS gibi destekleyen oyun yok. İleride olabilir mi bilmiyorum ama... Xbox'ın Impulse Trigger adlı bir tetik titreşimi bulunuyor. Desteklenen oyunlar var. RDR 2, GTA 5, AC Odyssey, Forza serisi, Gears serisi, Halo serisi gibi Microsoft oyunlarında ve diğer oyunlarda da var.

2-Orijinal kol aldıktan sonra bu konuyu kafanıza takmanıza gerek yok. DualSense hakkında bilgim yok ama Xbox kollarında tamir yok gerekiyorsa yeni ürünle değişim yapıyor servis.

3-Uzun vadede her batarya gibi performansını kaybedecektir ama bu da kafaya takılmamalı bence.

4-Yaşamazsınız ancak olası durumlarda kolay bir şekilde çözümleri mecvut.

5-Evet ama Steam artık kontrolcü olarak algılıyor.

6-Açabilirsiniz.

7-İkinci sorunun cevabında dediğim gibi bilindik site ve satıcılardan aldığınız sürece sorun olmayacaktır.

8-Şarj için ayrı bir şarj adaptörü lazım. Kol üzerinden olmuyor.

9-Uyum eskiye göre daha kolaylaştı zaten uyumluydu ek programlar ile. Tabii rahatlık ve uyum Xbox kadar değil hâlâ. Xbox kolu Bluetooth modunda tak çalıştır şeklinde birkaç istisna oyun hariç sorun yaşatmaz.

Benim tavsiyem size Xbox kolu olur. Belirttiğiniz oyunların birkaçında Xbox kolu tetik titreşimi dahil tam uyuma sahip.


Buradan destek olan oyunları görebilirsiniz.
 
Elimdeki Xbox series s'i satınca gamepad arayışına girdim bende galiba ikinci el Logitech F310 alacağım.
 
Dualsense var, kol güzel ama bir daha alacak olsam xbox kolu alırdım. Dediğim laptop kullanıcıları için geçerli.
 
Şimdiye kadar DualSense'de neden uyum gelişsin ki?

Steam, Origin gibi platformlar ve oyunlar yama vs getirmiştir diye düşündüm ama cevabını aldım.

Benim tavsiyem size Xbox kolu olur. Belirttiğiniz oyunların birkaçında Xbox kolu tetik titreşimi dahil tam uyuma sahip.

Xbox'daki tetik titreşimi DualSense'deki gibi mi oluyor? Tetik boşluğu var mı ve silahtan silaha değişen bir sertlikte mi?
Kardeşim de Logitceh F710 almayı düşünüyor da 2 tane farklı marka kol ile aynı anda oynadığımızda sorun yaratır mı oyunlarda?
 
Steam, Origin gibi platformlar ve oyunlar yama vs getirmiştir diye düşündüm ama cevabını aldım.



Xbox'daki tetik titreşimi DualSense'deki gibi mi oluyor? Tetik boşluğu var mı ve silahtan silaha değişen bir sertlikte mi?
Kardeşim de Logitceh F710 almayı düşünüyor da 2 tane farklı marka kol ile aynı anda oynadığımızda sorun yaratır mı oyunlarda?
Farklı silah olduğunu GTA 5 örneğin net bir şekilde hissediyorsunuz. Ama birebir PS gibi tepme şeklinde değil. DualSense kullanmadım yüzden net bir şey diyemeyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı