DualSense'in PC'de son durumu nedir?

Soul Exploiter

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
673
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, ilk defa gamepad alacağım ve DualSense almaya karar verdim. İlk başlarda bilgisayarda titreşim özelliği yoktu ve sanırım tuşların hassasiyet özellikleri kademeli değildi. Şu an bilgisayardaki durumu nedir kullanımı rahat olur mu?
 
Ben de tuşların Dualsense'de ABXY olarak mı gözüktüğünü merak ediyorum. Steam'de DS4 kullanıyorum ve her oyunda ABXY. @Soul Exploiter Salça oldum konuna ama kusura bakma :)
 
DualSense kullanıyorum ve titreşim özelliği var. Mesela FIFA 22 de kadroda oyuncuya kareye bastığınızda açılan menüde simgelerin üstüne geldikçe titriyor mesela. Tuşlar olayı ise şöyle, bende bir süre abxy olarak gözüktü. (FIFA 22 oyununda) ama sonra kendiliğinden klasik PlayStation tuşlarına döndü. Bir ayar yapmadım.
 
DS4Windows ile her özelliğini kullanabiliyorum. Titreşimden tut da jiroskopuna kadar. Gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Not : Adaptif trigger özelliği de teoride çalışıyor hatta DualsenseX programı ile test ettim fakat PC üzerinde bu özelliğe destek veren oyuna rastlamadım.
 
Bilgisayarda bir DualSense kullanıcısıyım ve aralık ayının sonunda aldım ve cihazdan oldukça memnunum. İlk olarak yakında çok büyük ihtimalle DualSense'e de PC driverları çıkacak Xbox düzeyine ykaın çünkü geçenlerde Sony DualSense'i bilgisayarda güncelleme aracı çıkarmıştı.
Özellikler ne durumda diye sorarsanız hala ne yazık ki çok kolay bir şekilde kullanılamıyor özellikler ancak çalışıyor. Örneğin Adaptive Trigger kullanan oyunlardan biri olan Genshin Impact veya GhostWire: Tokyo bu özellikleri sadece USB ile bağlayınca çıkıyor bu da eğer uzaktan oynamak istiyorsanız size gerçekten kanserlik bir durum oluyor. Tabii ki DualsenseX gibi farklı uygulamalar var AT için ancak onlar size aktif bir deneyim sunmaktansa önce de önceden ayarlanabilir tetik sunuyor. (Örneğin Zelda'da triggerlar sadece yay için kullanılıyor ondan dolayı bu özellik kullanılabilir.
Ancak bakarsanız bu özellikleri kullanmadan bile Xbox kontrolcüsünden çok daha fazla farklı özellik sunuyor örneğin cihazda batarya olması, dokunmatik touchpad, RGB şeritleri ve bence en önemlisi olan Jiroskop'u çünkü Nintendo oyunları oynuyorsanız jiroskop cidden işinize çok fayda sağlıyor.

Yok hocam sorun değil. Belki o durumu düzelten modlar vardır hiç baktınız mı?

Mod gibi şeyler aslında var ancak ben hiç kullanmadım örneğin geçenlerde Cyberpunk 2077'ye Adaptive Trigger özelliği getiren bir mod varmış onu gördüm ancak oyun inik olamdığı için hiç test edemedim.
Ayrıca şu an desteklenen oyunlardan birkaçını aşağıya bırakıyorum.

1652981071656.png
 
DS4Windows ile her özelliğini kullanabiliyorum. Titreşimden tut da jiroskopuna kadar. Gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Not: Adaptif trigger özelliği de teoride çalışıyor hatta dualsensex programı ile test ettim fakat PC üzerinde bu özelliğe destek veren oyuna rastlamadım.

Cahillimi maruz görün ama jiroskop ne oluyor tam olarak?
 
Cahillimi maruz görün ama jiroskop ne oluyor tam olarak?

Estağfirullah. Jiroskopu hareket sensörü olarak düşünebilirsin. Desteklenen oyunlarda gamepadini farklı yönlerde hareket ettirerek oyun içi aim alma gibi birçok aksiyonu alabilirsin.

Örneğin ben Cemu emulatörü ile Zelda oynuyorum. Oyun içinde kullandığım yay ile aim alırken veya puzzle çözerken jiroskopu kullanıyorum :).

Detaylı bilgi için örnek bir video bırakayım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Unutmadan söyleyeyim, koldaki dahili hoparlör ve mikrofonu kullanabilmek için kablo ile bağlamak zorunlu. Bunlar haricindeki her özellik kablolu veya kablosuz şekilde çalışıyor.
 
Onun çözümü var bu arada. Araştır bulursun.
Rahatsız etse araştırıp bulurum da etmiyor. O sorun düzeldi mi onu merak ettim. Varsayılan olarak destekliyor mu diye sordum. Yoksa isterse nintendo gibi olsun sıralaması. Ona da alışırım. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı