Çözüldü Dün akşamdan beri 200'ün üzerinde gelen ve gönderilen garip mailler (Mail Delivery Subsystem spam)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Dün akşam 21.35'den beri garip bir mail geliyor e-posta adresime. En sonuncusu bugün 07.18'de gelmiş. Telefonumda başka e-posta adresleri de var fakat sadece bir hesabıma oluyor bu. Bir de ilk resimde görünüyor, listedeki mail sayısı 224 fakat maillerin üstünde 2, 3, 4 falan yazıyor. Yani bi' 400-500 küsur olabilir toplam. Sebebi nedir?
Screenshot_20221212-081219.png
Screenshot_20221212-082306~2.png

Neredeyse hepsi böyle. Bazılarında sadece link gönderilmiş. Her seferinde 2. resimde yazan mail adresi değişiyor. Mail adresimi bir yerde kullanmadım. Antivirüs ile tarama yaptım bir şey çıkmadı.

Çözüm
Çözüm net bir çözüm değil fakat sorunu şu şekilde çözdüm: Sabah 8.30 gibi hesabımı sildim ve birkaç saat öylece bıraktım. Öğlen 1.30-2 gibi hesabımı geri kurtardım. Yani Google sildiğiniz hesabı bir süreliğine geri döndürmenize izin veriyor. Ben de geri açtım hesabımı. Daha sonra bu iş kesildi. Sadece gelen kutunuza maksimum 2 gün daha ilk resimdeki maillerden gelebilir çünkü mail servisi 48 saat boyunca başarısız mailleri tekrar göndermeye çalışır. Fakat sizin mail adresinizden başka insanlara mail göndermezler.

İşin aslı şöyle: Tıpkı yakın zamanda Pinti Panda'nın ve çoğu ünlü YouTuber'ın başına gelen olay gibi Google'ın müthiş bir açığından yararlanıyorlar ve hesabınıza hiçbir güvenlik uyarısı gelmeden erişiyorlar. Benimkisi de aynı mıydı bilemem ama ona benziyordu. Zira hiçbir şekilde uyarı almadım. Benim mail adresimden tonla başka mail adreslerine link gönderiyorlardı. Linkler muhtemelen reklam, veri çalma, virüslü dosya indirme linkleri. Çok fazla insana gönderiyorlar ve günlük mail gönderme kotanızı dolduruyorlar. Bazı mail gönderdikleri mail adresleri ise geçersiz adresler. Bizim gelen kutumuza da mail servis hizmetinden bunların uyarısı geliyor, böyle bir mail adresi bulunmamakta diye. Bu durumda hesabımı sildim. Birkaç saat bekledim ve geri açtım. Hesabımı salmışlardı.
@Cage00 hocam hesabınızı sildikten sonra geri getirebiliyorsunuz ama. Birkaç saat silik kalacak sadece. Bunu yapmamızdaki amaç da adamlara "Hesap sahibi hesabı sildi, boşver bu hesabı." dedirttirip bizim hesaptan uzaklaştırıp birkaç saate hesabı geri açmak.

Ama bir de bunu iyi zamanlamayla yapmak gerekiyor. Maillerin gelmeye devam ettiği bir anda yapmamız lazım. Yoksa adam bunla ilgilenmiyorken silip kurtarsak adam işinin başına geri geldiğinde her şey yerli yerinde olur. 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı