Dünya çok acımasız

Wörp

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ghost
Dünya çok acımasız bir yer olmaya başladı. Herkesin bir ev araba için ömürlerinin sonuna kadar çalışması, bir hiç uğruna int1har eden insanlar veya orta doğu - Afrika gibi ülkelerde ki bir insanın aylık 7-10 doları geçmeyen maaş alması(ülkelerin bazı kesimleri refah seviyesinde %2-3 gibi) bundan mutlu olması. Neden asırlardır bir toprak urğuna insanlar öldü. Herkese yetecek kadar toprak hayatını sürdürecek kadar da yiyeceklere sahibiz. Adil bir dünya, adil bir gelecek çok iyi olurdu... Daha uzun yazmak istiyorum ama başım ağrıyor.

Dostum afrika gibi ülkelerin çalışması gerek yoksa Amerika Almanya gibi ülkeler o kadar eti nasıl yiyecekler ordaki gençler nasıl o kadar refah yaşayacak.Herkesin Almanya Amerika gibi refah yaşamasının imkanı yok.Adamlar köle yapmış fakir ülkeleri kendi ülkelerindeki kişiler istediği kadar yesin istediğini alsın diye.

Öncelikle dünya acımasız bir yer olmaya başlamadı, dünya her zaman acımasızdı. Tarihi biraz incelerseniz dünyanın son zamanlarda acımasızlığının yine bir nebze olsun azalmış olduğunu görürsünüz. Toprak uğruna insanlar ölmesinin sebebi insan topluluklarını yöneten kişilerin hükümdarlığını genişletme çabaları ki bunun sebebi de genellikle din odaklı oluyor. Sizin dediğiniz gibi herkese yetecek kadar toprakta herkese yetecek kadar yiyecekle yaşamak ancak dinlerin ve yöneticilerin olmadığı bir ütopyada herkesin birbirine saygı duyarak hırsızlık yapmadan, başkalarını öldürmeden yaşaması durumunda gerçek olurdu, ki gerçek hayatta yöneticilerin ve denetleyicilerin olmadığı bir durumda bu olayların olmaması imkansız. Yapacak birşey yok yani dünya böyle bir yer, böyle de olmak zorunda.

Eşit olmazlar mı herkesin 1 kilogram et yemesi gibi(saçma bir örnek oldu bilmiyorum) demek istediğim eşit bir yaşam sürsek.
Bu devletler, yıllarca sömürgeci devletlerin altında kaldılar.

Bu devletler, yıllarca sömürgeci devletlerin altında kaldılar.

Bu düzen yıkılabilir mi? Evet. Zor mu? Oldukça zor. Hani Beyaz Zambaklar Ülkesinin başında halk ve kurtarıcısı hakkında bir kısım var ya. İşte tam o durumdayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…