Dünya çok acımasız

Öncelikle dünya acımasız bir yer olmaya başlamadı, dünya her zaman acımasızdı. Tarihi biraz incelerseniz dünyanın son zamanlarda acımasızlığının yine bir nebze olsun azalmış olduğunu görürsünüz. Toprak uğruna insanlar ölmesinin sebebi insan topluluklarını yöneten kişilerin hükümdarlığını genişletme çabaları ki bunun sebebi de genellikle din odaklı oluyor. Sizin dediğiniz gibi herkese yetecek kadar toprakta herkese yetecek kadar yiyecekle yaşamak ancak dinlerin ve yöneticilerin olmadığı bir ütopyada herkesin birbirine saygı duyarak hırsızlık yapmadan, başkalarını öldürmeden yaşaması durumunda gerçek olurdu, ki gerçek hayatta yöneticilerin ve denetleyicilerin olmadığı bir durumda bu olayların olmaması imkansız. Yapacak bir şey yok yani dünya böyle bir yer, böyle de olmak zorunda.

Din odaklı olduğunu sanmıyorum hocam, din sadece bahane olarak kullanılıyor. Hepsi insanın aç gözlülüğünden kaynaklı. Kendi milletimizden örnek verelim, gök tanrıya inanırken savaşıyorduk. Sonra müslümanlığı seçtik yine savaşır olduk yine toprak ele geçirir olduk sadece ağzımızdan çıkan sözler değişti. Adına İslam uğruna dedik.

Eşit olmazlar mı herkesin 1 kilogram et yemesi gibi(saçma bir örnek oldu bilmiyorum) demek istediğim eşit bir yaşam sürsek.
Bu devletler, yıllarca sömürgeci devletlerin altında kaldılar.
Sence mümkün mü? Herkes bir mi? Hayal dünyasında yaşamayı bırakmanı şiddetle tavsiye ederim. Ya da bütün birikimini Afrikalı çocuklar için harcayabilirsin😊. Birikimin yoksa biriktir evini barkını sat. Adil dünya düzeninin adımını at😊.

Din odaklı olduğunu sanmıyorum hocam, din sadece bahane olarak kullanılıyor. Hepsi insanın aç gözlülüğünden kaynaklı. Kendi milletimizden örnek verelim, gök tanrıya inanırken savaşıyorduk. Sonra müslümanlığı seçtik yine savaşır olduk yine toprak ele geçirir olduk sadece ağzımızdan çıkan sözler değişti. Adına İslam uğruna dedik.
Evet işte, dinler insanların başka insanları yönetmesi amaçlı olduğu için dedim zaten onu, hangi din olduğu önemli değil. Tarihteki büyük savaşlar hep din temelli olmuştur, ve dinler olduğu sürece savaşlar da olacaktır. Çünkü insanlar geçmişi veya ırkları değil dinleri önemsiyor. Daha 100 yıl önceki savaşta bizi sırtımızdan vurup İngilizlerden kazık yiyince ortada kalan Arapların "kardeşimiz" olması bunun en büyük kanıtı. Kendi dininden olmayanı düşman kabul ediyor insanlar.
Arapların yaptıklarını hiçbir ders kitabında veya "tarihi dizide" bulamazsın Türkiye'de. Hepsinin üstü örtülmeye çalışılıyor.

İnsanlar da çok acımasız.

Acı bizi biz yapandır, bizi üstün insan haline getirir. Sahip olduklarının bir gün kölesi olursun, ancak her şeyi kaybettikten sonra her şeyi yapmakta özgür oluruz. Sahip olduklarımız bize sahip oluyor, ve bize dünyanın pisliği hariç hiçbir şey kalmadı biz ortanca çocuklarız.

Bu yüzden yaşamak için acınası değil acımasız olun.

İnsanları bu hale sokan şey devlet anlayışı ve insanların aç gözlülüğü yüzünden savaşlar çıkarılması. Bence bunlar iyi günlerimiz. İleride kullanılabilir su miktarı azalınca 3. dünya savaşı çıkacak bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı