Dünya devi teknoloji şirketleri ne kadar güvenli?

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.853
Makaleler
44
Çözümler
9
Dünya devi teknoloji şirketleri ne kadar güvenli? Bunu çok merak ediyorum. Verilerimiz nereye gidiyor? Google'da illa bir araştırma yapıyoruz falan. Verilerimiz gidiyor illaki. Bizden alıp bize geri satıyorlar fakat bunlara güvenmek gerekiyor. Resmen güvenmek gerekiyor. Hayat onlarsız olmaz gibi bir şey var sanırım. Nasıl olacak? Onca büyük sunucular var. Buradan verileri nasıl çekiyorlar? Her şirketin bi' güvenlik açığı her zaman olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Çoğu firmanın (asla okunmayan) kullanıcı sözleşmesinde zaten verilen kullanıldığı ve kullanılacağı belirtiliyor. Bu durumda ya o firmanın servisini kullanmayacaksın ya da olabildiğince anonim kalmaya çalışacaksın. Örneğin bulut depolama servislerine kendi fotoğraflarını, özel videolarını ya da kişiler bilgilerini içeren dosyaları yedeklemek için kullanmak yerine internetten indirdiğin müzikleri, oyunlarını, save dosyalarını, manzara resimlerini vs. yedeklemek için kullanacaksın. Özel dosyaların için offline çözümlere bakacaksın.

Yazılım konusunda da özgür ve açık kaynak yazılımları tercih edebilirsin. Windows yerine GNU/Linux, µTorrent yerine qBitTorrent, GOM Player yerine VLC media player, CCleaner yerine BleachBit ya da WinRAR yerine 7-Zip kullanabilirsin. Açık kaynak ve özgür yazılımlar bu özellikleri nedeniyle oldukça şeffaftır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı