Dünya üzerinde 20 yaş üstü kimse kalmasaydı ne olurdu?

Kendine bakacak ailesi, büyükleri kalmayan çocuklar bakımsızlıktan ölecektir. Denetim yapacak insan az olacağı için suçlar artacaktır. Üretim eksiye geçecek, kıtlık olmaya başlayacaktır. Bunlar kaos demek.
(Ben sevmediğim insanları Allah'ına kavuştururdum.)
 
Tıp, astronomi, tarih, fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi bilim dalları muhtemelen fetret devrine girerdi. Dünya üzerinde kalan neslin %5 lik kısmı hayatta kalmayı başarırdı. Yeni oyunlar geliştirilemez, mevcut yönetim sistemleri tekrar kurulamazdı. Buda peşine kaosa sebebiyet verirdi. Muhtemelen çeteleşme olayları artar, güç gaddar insanlara geçerdi. Kadınlar birer cinsel obje haline döner zayıflar köleleştirilirdi. Daha da vahim olan teknoliji bir anda çökerdi. İlk yaşanacak sorunlar elektirik, internet, doğalgazın bitmesi olurdu. Sağlam bir düzen oluşturulmazsa dünya max 100 yıl ince insanoğlundan ayrıştırılırdı.
 
Umarım ironidir.
Hayır gayet de ironi değil. 19 yaşındaki bir ''çocuk'' haliyle anne ve babaları yok olduğu için kardeşine mi bakacak yoksa üretim mi yapacak ya da tarlaya gidip çalışacak mı? 6 yaşındaki bir çocuk okuma yazma mı öğrenecek yoksa hayatta kalmaya mı çalışacak? Hastalanan insanları liseden yeni mezun olmuş insanlar mı tedavi edecek? Ya da 19 yaşında gerekli eğitimi almamış insanlar mı insanlığı daha ileriye götürecek? Tabii ki insanlar kendilerini geliştirebilir fakat çok fazla insan boşluğu ortaya çıkar. 18-19 yaşındaki çocuklar mı devlet yönetecek? Lise çağındaki çocuklar mı hayvan kesecek tarım yapacak? Umarım sizin yazdığıız ironidir.
 
Bazıları kendi aralarında koloni kurar, görev dağılımında bulunup bir şekilde hayatta kalmaya devam edebilirlerdi. Küçük bebelerin büyük bir çoğunluğu da elenirdi bu hayattan. Donanımlı abisi, ablası olan küçük bebeler yine bir şekilde tutunurlardı bu ortamda.
 
Birçok yeni toplum olacaktır ve düz bir yaşam olmayacaktır sürekli değişen ve gelişen topluluklar olacak ve en hızlı gelişen toplum diğer az gelişmiş toplumları yöneticektir.
 
Ben olmazdım :(

Şaka maka askeri ve güvenlik alanında çalışanların %90'nın 20 yaş üzeri olduğunu düşünürsek Dünya bir yokuşun içerisine sürüklenirdi. 3 kişi iyidir 7'si kötüdür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı